Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: Da li je novac iz fantomskih projekata Unije mladih grada Pančeva iskorišćen za kupovinu glasova? - | K-013 Portal

PANČEVO: Da li je novac iz fantomskih projekata Unije mladih grada Pančeva iskorišćen za kupovinu glasova?

unija mladih grada panceva, projekti, konkurs

Nakon što je ostalo nejasno na šta je Gradsko udruženje penzionera potrošilo 10 miliona dinara na ime "unapređenja uslova rada", nove kontroverze uzburkale su Pančevo.

Istraživanja su otkrila da postoji još projekata koji su najverovatnije završili na isti način, dovodeći u pitanje transparentnost i ispravnost korišćenja javnih sredstava.

Naime, Unija mladih grada Pančeva, na Konkursu za sufinansiranje programa i projekata od javnog interesa u oblasti omladinskog sektora grada Pančeva za 2023. godinu, za projekat "Music Fest Pančevo" dobila je 400.000 dinara, dok je na istom konkursu za projekat "Prevencija vršnjačkog nasilja kod mladih" dobila 250.000 dinara.

Iako je projekte trebalo sprovesti do 31. decembra 2023. godine, javnost je ostala uskraćena za informacije o konkretnim rezultatima ili aktivnostima sprovedenim kroz ove projekte. Čak ni na zvaničnoj stranici Unije mladih nema tragova o njihovoj realizaciji.

Dodatnu sumnju budi i podatak sa sajta APR-a, koji ukazuje na to da je ovlašćeni zastupnik Unije mladih grada Pančeva Nemanja Bojić, istaknuti član pančevačkog SNS-a.

Ovaj nedostatak transparentnosti izaziva sve veće kritike među lokalnim stanovništvom, koje traži odgovornost i jasne informacije od nadležnih institucija.

Pitanja u vezi projekata Unije mladih grada Pančeva poslali smo na zvanični e-mail gradske uprave i Unije mladih, ali do momenta pisanja ovog teksta odgovori nisu stigli.

Dok se čekaju informacije o stvarnoj sudbini javnih sredstava, poverenje u lokalnu vlast u Pančevu sve više opada, a sumnje u korupciju rastu.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS