Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: Šta krije finansiranje Gradskog penzionerskog udruženja pred izbore? Za "unapređenje uslova rada" 10 miliona dinara - | K-013 Portal

PANČEVO: Šta krije finansiranje Gradskog penzionerskog udruženja pred izbore? Za "unapređenje uslova rada" 10 miliona dinara

gradsko udruzenje svih penzionera panceva

Na konkursu za su/finansiranje programa i projekata od javnog interesa u oblasti pružanja podrške udruženjima građana grada Pančeva, iznos od 10 miliona dinara odobren je Gradskom Udruženju svih penzionera Pančeva za projekat "Unapređenje uslova za obavljanje delatnosti starih lica u Gradskom udruženju svih penzionera kao i rad i briga o njima". Međutim, zbog nedostatka transparentnosti, iza ove odluke kriju se senke sumnje u potencijalne nepravilnosti.

Naime, od pet udruženja koja su učestvovala na konkursu, samo je Udruženje svih penzionera Pančeva uspelo da obezbedi finansijska sredstva, budući da je njihov projekat rangiran sa 95 bodova, dok su ostala udruženja rangirana sa značajno manjim brojem bodova (47-49) i ostala bez finansijske podrške. Ovaj značajan disparitet u ocenjivanju izaziva sumnje u proces ocenjivanja projekata i transparentnost same raspodele sredstava.

Nadalje, nedostatak odgovora na pitanja postavljena putem zvaničnog e-maila Udruženja, kao i izostanak odgovora od strane Gradske uprave, dodatno produbljuje sumnje u transparentnost i odgovornost u trošenju javnih sredstava. Ovo pitanje postavlja ozbiljne dileme o tome kako se javni novac koristi i poziva na neophodnost veće transparentnosti i odgovornosti u procesu raspodele javnih sredstava.

Ono što posebno bode oči jeste činjenica da je Udruženje penzionera smešteno u skromnim prostorijama od oko 20m2 na adresi Doktora Kasapinovića 12a, što postavlja pitanje da li je ovaj ogroman iznos adekvatno iskorišćen u skladu s namenom projekta, koji je prema uslovima konkursa trebalo realizovati do kraja 2023. godine. To znači da je Gradsko udruženje svih penzionera Pančeva trebalo da potrošli 10 miliona dinara za nešto više od mesec dana, s obzirom da je konkurs završen 8. novembra a rezultati objavljeni deset dana kasnije.

Ovaj slučaj ne samo što baca sumnju na integritet konkursa i način na koji se javni novac troši, već takođe izaziva potrebu za temeljnom istragom o mogućim nepravilnostima. Građani Pančeva zaslužuju jasne odgovore i odgovornost za trošenje njihovih javnih sredstava.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS