Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Vrščaninu određen pritvor zbog nasilja u porodici - | K-013 Portal

Vrščaninu određen pritvor zbog nasilja u porodici

vrsac, nasilje u porodici, hapsenje

Dana 21.12.2023. godine oko 14.30 časova u Vršcu, osumnjičeni D.V. iz Vršca je došao do porodične kuće, gde je uz pomoć fizičke sile razbio ulaznu kapiju i ušao u stan gde su se u tom trenutku nalazile njegova bivša supruga oštećena B.V. i njihova maloletna ćerka I.V., navodi u svom saopštenju Osnovno javno tužilaštvo u Vršcu.

Kako dalje navode, on je, po ulasku, počeo da viče na oštećenu, pretio da će ubiti njenog oca M.F., te je time prekršio meru zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa određenim licem – oštećenom B.V. iz člana 197 ZKP, a koja mu je određena presudom Osnovnog suda u Vršcu, kao i meru zaštite od nasilja u porodici a po pravnosnažnoj presudi Osnovnog suda u Vršcu.

“Dana 21.12.2023.godine u 23,00 časova, oštećena B.V. je prijavila PS u Vršcu navedeni događaj, te je od strane policijskih službenika OKP-a PS Vršac izvršen uviđaj lica mesta, a u službenim prostorijama PS Vršac obavljeni su razgovori sa oštećenom B.V. i maloletnom I.V. u vezi sa navedenim događajem.

O događaju je obavešten dežurni javni tužilac OJT Vršac, koji je odredio zadržavanje osumnjičenog D.V. do 48 sati, da se protiv istog podnese krivična prijava za krivično delo Nasilje u porodici iz čl.194 KZ, kao i da se od strane nadležnog policijskog službenika izvrši procena rizika i izreknu odgovarajuće hitne mere po ZSNUP.

Od strane PU Pančevo je za osumnjičenim D.V. raspisana potraga, a po pronalasku istog dana 22.12.2023.godine, osumnjičeni je od strane policijskog službenika doveden do prostorija PS u Vršcu, te mu je nakon alkotestiranja, razgovora sa nadležnim službenikom OKP-a PS Vršac i procene rizika, izrečena hitna mera privremene zabrane učiniocu da kontaktira žrtve nasilja B.V. i maloletnu I.V. i prilazi im, sa početkom u 21,05 časova pa do isteka mera u narednih 48 sati.

Na osnovu navoda iz krivične prijave i svih raspoloživih podataka, OJT u Vršcu je predložilo da se prema osumnjičenom D.V. iz Vršca odredi pritvor iz razloga propisanih čl. 211 stav 1 tačka 2 i 3 ZKP, a zbog postojanja osnovane sumnje da je osumnjičeni D.V. iz Vršca izvršio krivično delo Nasilje u porodici iz čl. 194 stav 5 KZ.

Dana 23.12.2023. godine rešenjem Osnovnog suda u Vršcu osumnjičenom D.V. iz Vršca je određen pritvor”, saopštilo je OJT Vršac.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS