Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website VRŠAC: Vrščani pobedom režirali smenu na vrhu KLS - | K-013 Portal

VRŠAC: Vrščani pobedom režirali smenu na vrhu KLS

kosarkaski klub vrsac, kosarka, vrsac

Milenijum je ostao neosvojiva tvrđava i posle derbija 7. kola Košarkaške lige Srbije u kojem je su Vrščani nadigrali doskorašnjeg lidera na tabeli, Aba 2 ligaša Zlatibora.

U prvom poluvremenu vodila se izjednačena borba u kojoj su uživali ljubitelji napadačke igre. Viđeni su efektni potezi na obe strane, u domaćem timu prednjačili su Filips i Simić, kod gostiju je u prvom planu bio je Belorus Liutič. Nijedan od rivala nije uspeo da stvori značajniju rezultatsku prednost, na odmor se otišlo sa minimalnim vođstvom Zlatibora (53:52).

U drugom poluvremenu košarkaši Vršca drastično su popravili igru u odbrani, povećali potrošnju energije, bili požrtvovani borci za svaku loptu. Takav odnos u potpunosti je iznenadio goste iz Čajetine koji nisu uspeli da se adaptiraju na vršačku defanzivnu agresivnost do kraja utakmice. Treća četvrtina bila je ključna za konačan ishod. Ne samo zbog toga što je Vršac u tom delu meča došao do dvocifrenog vođstva (74:63), već zbog nivoa samopouzdanja kod svih izabranika trenera Lazara Spasića.

Najvažniji čovek u timskoj odbrani Vršca bio je Haskin, Amerikanac je u potpunosti zaključao reket i omogućio nekoliko sjajnih kontranapada u kojima je Simić kao tacni posluživao saigrače za laku realizaciju. Pas od deset metara kojim je spojio sa košem Stevana Jovanovića za efektno zakucavanje podigao je publiku na noge i Vršac sasvim približio pobedi.

U poslednjih deset minuta Vrščani su, po istom receptu, čuvali prednost, s tim što su Filips i Haskin sjajnoj defanzivi dodali i izvanredne napadačke role. Svi u timu Vršca zaslužuju pohvale, to je potvrdilo i oko 600 gledalaca na tribinama koji su aplauzom ispratili igrače sa terena.

VRŠAC – ZLATIBOR GOLD GONDOLA 101:86 (26:25, 26:28, 26:15, 23:18)

Centar Milenijum, gledalaca 600, sudije: Juras, Stefanović, Hadžić.

VRŠAC: Dišić, Simić 17 (6 as), N. Đorđević 14 (6 sk), Stefanović, Šebrek 10 (4 sk), Sl. Jovanović 4, Filips 18 (5 as, 4 sk), St. Jovanović 4, Vuković 9 (5 sk), Haskin 17 (7 sk), V. Đorđević 8, Jeković.

ZLATIBOR: Milošević, Liutič 19 (4 sk), Đukanović 11 (5 as), Nikolić 9 (4 as), Matović, Smiljanić 4, Špan 13, Kovačevi 10 (6 sk, 4 as), Vujičić 2, Rebec 15 (4 as), Čorbić, Stojičić 3.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS