Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website VRŠAC: Proglašeni pobednici „Galaksija kupa“ - | K-013 Portal

VRŠAC: Proglašeni pobednici „Galaksija kupa“

galaksija kup, vrsac

U Školskom centru „Nikola Tesla“ Vršac, 22. i 23. marta održalo se 8. po redu takmičenje „Galaksija kup“. Učestvovalo je 60 učenika podeljenih u 24 tima iz 14 srednjih škola iz čitave Srbije.Takmičari su imali zadatak da pomoću mikrokontrolera ili mikroračunara naprave koristan uređaj.

Prvo mesto je osvojio rad „Vision One” iz Elektrotehničke škole „Mija Stanimirović“ iz Niša. Oni su napravili gedžet koji pretvara bilo koje naočare u pametan uređaj.

Drugo mesto je osvojio rad “Macro KeyPad” iz Elektrotehničke škole „Mihajlo Pupin“ iz Novog Sada. Njihov rad je makro programabilna tastatura, koja ubrzava rad na računaru.

Treće mesto je osvojio rad „Daljinski sistem za kontrolu prikupljanja reciklažnog otpada“ iz Školskog centra „NikolaTesla“ iz Vršca. Autor rada je učenik 4. razreda obrazovnog profila elektrotehničar računara Stefan Korica, a mentor nastavnik Milan Njegomir.

Četvrto mesto osvojio je takođe vršački tim „Sistem za testiranje vozača početnika“ iz Školskog centra „Nikola Tesla“. Autori rada su učenici 4. razreda smera elektrotehničar računara Aleksandar Mali, Mihajlo Rajkov i Marina Kulman, uz podršku mentora Milana Njegomira.

Peto mesto je pripalo je timu Tehničke škole iz Zaječara za rad „Pomagalo za slepe osobe“ – uređaj koji prepoznaje slike i glasom saopštava šta je na slici.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS