Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website VRŠAC: Prijava za Bogojavljensko plivanje od 1. do 3. januara - | K-013 Portal

VRŠAC: Prijava za Bogojavljensko plivanje od 1. do 3. januara

plivanje za casni krst, vrsac

Organizacioni odbor Bogojavljenskog plivanja za Krst časni je u sali Crkvene opštine Vršac održao konferenciju za medije na kojoj je najavljena predstojeća manifestacija Plivanja za Krst časni, koja će se održati na praznik Bogojavljenja, 19. januara 2024. godine, na Gradskom jezeru u Vršcu.

Prijave za učešće na tradicionalnom bogojavljenskom plivanju imaju svi takmičari sa navršenih 18 godina, kršteni u Pravoslavnoj veri i sa prebivalištem na teritoriji Grada Vršca, a nakon čega će biti upućeni u Dom zdravlja Vršac na lekarski pregled, na osnovu kojeg će biti doneta konačna odluka o učešću takmičara na samoj manifestaciji.

Svi zainteresovani takmičari mogu se prijaviti od ponedeljka 01.01.2024. godine do srede 03.01.2024. u sali Crkvene opštine Vršac, Trg Svetog Teodora Vršačkog 11, od 9 do 12 časova svakog dana.

"Sa Blagoslovom, Njegovog Preosveštenstva, Episkopa banatskog Nikanora, na predstojeći praznik Bogojavljenja, najhrabriji takmičari će tradicionalno po 12. put zaplivati za Krst časni. Manifestacija će 19.januara početi Svetom Arhijerejskom Liturgijom u Sabornom hramu Svetog oca Nikolaja u 8 časova, a u 11 časova će u Porti Hrama biti formirana litija koja će se kretati Dvorskom ulicom, Trgom Svetog Teodora Vršačkog i bulevarom Miloša Obilića do Gradskog jezera, gde će se uz prigodan program, održati i takmičarsko plivanje", saopštili su organizatori. 



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS