Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website VRŠAC: Otvorena još jedna izložba projekta Umetnik u malom - | K-013 Portal

VRŠAC: Otvorena još jedna izložba projekta Umetnik u malom

vrsac, umetnik u malom, izlozba

„Umetnost je lepa sve dok se dobro zabavljamo.“ reči su kojima je multimedijalna umetnica Elka, kao mentorka devojčica Nikoline Iričanin (8 godina), Dunje Kovačević (10 godina) i Tare Pantović (4 godine) započela otvaranje njihove zajedničke izložbe u okviru projekta „Umetnik u malom“.

Iako motivski veoma raznoliki, razigranost i kolorit su zajednička odlika izloženih radova Nikoline, Dunje i Tare koje, prema rečima njihove mentorke, jako lepo napreduju i sjajno se zabavljaju.

„Roditelji često očekuju da to vrlo brzo bude nekakva realna slika, nešto prepoznatljivo, međutim ja insistiram, u ovom njihovom uzrastu, da to bude više sloboda i više bude mašta, rekla je Elka. Na prvim časovima radimo teme iz mašte, pa potom planove, pa tek nakon par meseci pokušavamo da prenesemo ono što vidimo u realnosti, odnosno da imitiramo realnost. Naravno da kod četvorogodišnje Tare ne možemo insistirati na onome što ona vidi u prirodi, to su i dalje prikazi deformisanih objekata, iskrivljena percepcije stvarnosti, ali ono što se vidi je da ima jako veliku volju da radi i da ima hiperprodukciju. Dunja je najstarija polaznica i ona sada već radi i u novim medijima. Iskazala je želju da proba da radi na računaru, te sad malo eksperimentišemo i sa animacijom i pokušavamo da u nekoj kreativnoj industriji primenimo ono znanje koje smo stekli na papiru, a i Nina nam se polako pridružuje. Već radimo na zajedničkom projektu – pravimo crtani film. One su same napravile story board i podelile se – jedna će da radi animaciju, druga će da pozajmi glasove. Sve dok se igramo i dok je zanimljivo super je. U ovom trenutku mogu samo da kažem da sam veoma ponosna i veoma zadovoljna, zaključila je Elka.

Nikolinina, Dunjina i Tarina izložba moći će da se pogleda narednih nekoliko dana u galeriji Doma vojske, a u decembru nas očekuje još jedna izložba u okviru projekta Kulturnog centra Vršac „Umetnik u malom“.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS