Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website VRŠAC: Istorijski plasman OFK Vršac u četvrtfinale Kupa Srbije - | K-013 Portal

VRŠAC: Istorijski plasman OFK Vršac u četvrtfinale Kupa Srbije

ofk vrsac, fudbal, vrsac

Fudbaleri OFK Vršca napravili su novi podvig, savladali još jednog superligaša, plasirali se u četvrtfinale Kupa Srbije i upisali u sportsku istoriju grada ostvarivši najveći uspeh otkako se lopta kotrlja podno vršačke kule.

Da sve u ovom meču bude kao romantičnom filmskom scenariju pobrinuo se autentični Vrščanin Miloš Milovijević, strelac pogotka za mesto u klupskim analima.

Izabranici trenera Zorana Kostića potpuno zasluženo su savladali Kruševljane propustivši priliku da pred svojim simpatizerima ostvare ubedljiv trijumf. Odličnu igru najavili su već u 7. minutu kada je posle centaršuta Tasića, Milivojević bio u prilici, ali je golman Napretka Savić bio na visini zadatka.

U 24. minutu ofanzivni bek Tasić oprobao je udarac, lopta je završila pored stative. U 32. minutu Vrščani su odigrali uigranu akciju iz auta koji je izveo Blagojević, Rikelme je prihvatio loptu u šesnaestercu i u stilu pravog Brazilca uputio pas preko glave, Miladinović je pred sobom imao samo golmana Savića, ali je udarac bio zamalo neprecizan. U finišu prvog poluvremena Vrščani su ponovo bili blizu vođstva. Posle auta Blagojevića Rikelme je petom proigrao Todorovića, usledila je bomba krilnog napadača, ali je Savić izvanrednom paradom loptu izbacio u korner.

U drugom poluvremenu OFK Vršac je i dalje imao inicijativu i konačno, u 66. minutu, došao do prednosti. Todorović se vanserijskim driblingom oslobodio Stojiljkovića, odlično centrirao, Milivojević je preciznim udarcem glavom pogodio sam ugao gola Napretka, 1:0.

Kruševljani kao da su tek tada shvatili da su pred eliminacijom pa su zaigrli ofanzivnije. Prvu pravu priliku Napredak je imao u 86. minutu kada je Stanojlović iskosa sa desne strane bio zamalo neprecizan. U sudijskoj nadoknadi gosti su imali još jednu priliku za izjaednačenje.

Zličić je izvanredno izveo slobodan udarac sa 18 metara, ali je golman Vrščana Andrijanić bio ljubimac sreće, lopta je okrznula stativu. Slavlje Vrščana moglo je da počne, igrači i navijači pevali su zajedno.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS