Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website VIDEO: Služba hitne pomoći u PANČEVU dobila uniforme - | K-013 Portal

VIDEO: Služba hitne pomoći u PANČEVU dobila uniforme

hitna pomoc pancevo, nove uniforme

Nakon više od decenije svi članovi ekipe će nositi potpuno novu, identičnu opremu.

Oni rade i kad svi spavaju. Uvek na prvoj liniji, spremni da upale rotaciju i sirene. Javljaju se na broj koji svi dobro znaju – 194, a dnevno prime i više od 70 poziva. Na raspolaganju su građanima Pančeva i okolnih mesta 365 dana u godini, 24 sata dnevno, sedam dana u nedelji. Uigrani na terenu, boje Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Pančevo sada će konačno braniti u potpuno novim, modernim uniformama koje im je donirala Fondacija Mozzart.

"Ova donacija nam zaista mnogo znači jer smo uniforme poslednji put dobili 2011. godine. U pitanju je potrošni materijal, a mi smo 24 sata u funkciji, tako da su ljudi u međuvremenu morali da se snalaze i sami nabavljaju opremu. Zahvaljujući Fondaciji Mozzart, od sada ćemo svi biti isti. Ne slični, nego isti", istakao je dr Zoran Manasijević, načelnik Službe hitne medicinske pomoći u Pančevu.

86799567765a68a5db9c1d010554985 v4 big

Zaposleni u pančevačkoj Hitnoj pomoći, podeljeni u pet urgentnih i dve transportne ekipe, svakog dana pokrivaju teritoriju grada sa oko 120.000 stanovnika, kao i devet naseljenih mesta u okolini. Navikli su na funkcionisanje u smenama, a noćni rad zna da im bude posebno izazovan. Ističu da su nove uniforme veoma lepe, moderne i udobne, izuzetnog dizajna i kvaliteta, a posebno će im značiti tokom hladnog zimskog perioda. Najviše od svega se raduju što će, nakon više od jedne decenije, konačno svi obući iste uniforme kako bi izgledali kao što se i osećaju – kao jedinstven i uvežban tim.

"Želela bih da zahvalim Fondaciji Mozzart što je Službi hitne medicinske pomoći DZ Pančevo obezbedila kompletne uniforme. To je služba koja je najisturenija i uvek na terenu, pa nam je ova donacija zaista od izuzetnog značaja", poručila je dr Zorica Sokić, direktor Doma zdravlja Pančevo.

Inicijator ove akcije bio je Dejan Egić, vozač Hitne pomoći koji je celu priču sa Fondacijom Mocart započeo pre 4 meseca. Zahvaljujući njegovoj inicijativi, svi su dobili uniformu odličnog kvaliteta i dizajna koja će im puno značiti. 



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS