Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Stanko Pužić: U Skupštini Vojvodine ću predstavljati glas običnog čoveka - | K-013 Portal

Stanko Pužić: U Skupštini Vojvodine ću predstavljati glas običnog čoveka

srbija protiv nasilja, stanko puzic, narodni pokret srbije

Prihvatio sam da budem nosilac liste i nadam se da ću uspeti u očima građana da ispoštujem datu mi mogućnost da predstavljam glas običnog čoveka u Skupštini Vojvodine, rekao je danas predsednik pokrajinskog odbora Narodnog pokreta Srbije (NPS) i nosilac liste „Srbija protiv nasilja“ na pokrajinskim izborima Stanko Pužić za Danas.

On je izjavio da se u Skupštini Vojvodine u proteklom periodu nije govorilo o tekućim problemima građana, već samo o temama koje su aktuelne za režim.

„Prosečna plata u Vojvodini posle 11 godina pala ispod republičkog nivoa. Takođe, bilo je obećanja da se Vojvodini vrati budžet od sedam odsto, ali se to još nije desilo. Snažno ćemo zagovarati da se to vrati jer želimo da sami biramo gde ćemo da uložimo sredstva – poljoprivreda, privreda, kapitalne investicije", rekao je Pužić.

On je istakao da bi Vojvodina tako mogla da obezbedi dodatna davanja za poljoprivrednike koji su protestovali.

„Ovako, oni idu ispred Vlade Srbije i to je, na žalost, kulminacija problema. Protesti su bili i u maju ove godine. U Pančevu su paori doslovno naterani da idu svojim kućama da bi kolona automobila predsednika Aleksandra Vučića prošla i došla u Pančevo na zakazani skup", kazao je Pužić.

Kako je napomenuo, građani Zrenjanina više decenija u 21. veku žive na flaširanoj vodi, iako bi mogli da imaju fabriku za preradu vode kao Pančevo.

„Dva puta su već tamo sekli vrpcu otvarajući fabriku vode i ništa. Istovremeno, Linglong je fabrika guma koja je najprljavija industrija na svetu", podsetio je Pužić.

On je izjavio da je gradske i opštinske vlasti u Vojvodini treba da daju doprinos da se pospeši obrazovanje i podsetio da je Pančevo nekad stipendiralo studente koji su odlazili na prestižne univerzitete i vraćali se u svoj grad, donoseći sve dobro sa istoka i zapada.

Pužić je istakao da u Pančevu vlada medijski mrak, kao i da su iz tog grada bile takozvane crne brigade, odnosno crni džipovi Srpske napredne stranke koji su donosili strah i trepet svim biračima.

„Prvo ćemo da vidimo ko su svi ti ljudi, videli smo i u vezi sa klanom Belivuka da su pojedinci bili zaposleni u javnim preduzećima u Pančevu. Po čijem nalogu?", upitao je Pužić.

On je rekao da se Srbija budi i da će SNS, figurativno rečeno, „dobiti udarac u bradu“ zbog svega šta su radili prethodnih godina.

„Iskreno se nadam da je sada kulminacija, da ćemo 17. decembra svi smoći snage i ohrabriti jedni druge i izaći na izbore. Mi nemamo ni drugu zemlju, ni drugi grad", kazao je Pužić.

On je naveo da realna inflacija nije samo od 10 do 15 odsto, već da je 50 odsto u odnosu na potrošačku korpu. Sa druge strane, Pančevo je mesto sa najviše izgradnje zgrada po glavi stanovnika i u 85 odsto slučajeva se to isplaćuje u kešu, naveo je Pužić.

„Iz dubine svoje duše osuđujem akt u kojem su poljoprivredniku iz Bavaništa SNS aktivisti, među kojima i lekar hitne pomoći iz Kovina, blokirali izlaze iz kuće samo zato što je iskazao svoje nezadovoljstvo na protestima poljoprivrednika", rekao je Pužić.

On je dodao da će posle 18. decembra time da se bave institucije, da se to više nikome ne desi, da nečije pravo na život, pravo na slobodu govora niko više ne sputava i narušava tako što će da mu opkoli kuću.

„Poslednjih godinu dana, a pogotovu od tragedija u Ribnikaru i Mladenovcu, narod je počeo da se buni, da shvata da mu je svega dosta i čujemo da ljudi pričaju otvorenije sad nego pred prethodne izbore", predočio je Pužić.

On je ocenio da će opozicija osvojiti izbore u Beogradu, kao i da će SNS dobiti ozbiljan udarac u Vojvodini.

„Pozivam građani da izađu na izbore i kažu 'Dosta je, želimo normalnu Srbiju koja je u Evropi'. Biće izazova, ali smo spremni da u svakom trenutku delujemo na pravi način štiteći pravo glasa i štiteći zakone i ljude", izjavio je Pužić.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS