Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Služba hitne pomoći Kovačica: Oprezno po zaleđenim trotoarima! - | K-013 Portal

Služba hitne pomoći Kovačica: Oprezno po zaleđenim trotoarima!

sluzba hitne pomoci, kovacica, zaledjeni trotoari

Sneg je ovih dana otežao kretanje kako vozilima tako i pešacima.“Crni led”, je pojava kada trotoar izgleda kao da je vlažan, a na njegovoj površini zapravo se stvorila poledica, a padovi na ovakvim površinama dovode do ozbiljnih povreda.

Česti padovi tokom zime, kada su trotoari zaleđeni, mogu da prouzrokuju i teže telesne povrede. Dr Dubravka Minić iz službe Hitne medicinske pomoći u Kovačici, naglašava da je ovakvo vreme jako nepraktično, pogotovo za starije sugrađane.

Zbog velike varijacije u dnevnoj i noćnoj temperaturi, dolazi do stvaranja tanke površine leda, na kojoj postoji velika mogućnost pada. Zbog toga se mole stariji sugrađani, da ukoliko nemaju preku potrebu, da ne izlaze iz svojih kuća pogotovo u ranim jutarnjim časovima, dok ne dođe do povećanja temperature i topljenja tog tankog sloja leda, navodi dr Minić.

Ukoliko dođe do pada, adekvatna zimska odeća poput jakni i kaputa može u nekoj meri da zaštiti isturenije delove tela od udarca prilikom pada. Takođe, ako dođe do pada kod osoba koje imaju problem sa ustajanjem, trebalo bi da pozovu nekoga da im pomogne, ili da pozovu službu Hitne medicinske pomoći, na broj telefona 013/662-659.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS