Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website SAŠA RADOJČIĆ: "GRUPA" sa jasnim programom izlazi na lokalne izbore - | K-013 Portal

SAŠA RADOJČIĆ: "GRUPA" sa jasnim programom izlazi na lokalne izbore

grupa, pancevo, komsija a ne partija

U susret predstojećim lokalnim izborima, Udruženje građana "GRUPA" iznelo je svoje vizije i ciljeve za budućnost grada Pančeva.

Saša Radojčić, član Glavnog odbora "GRUPE", istakao je da je ostvarenje ovih ciljeva nemoguće bez podrške građana.

"Decentralizacijom lokalne vlasti, dobićemo učešće svih građana u kreiranju lokalne politike i podsticanju raznih delatnosti i aktivnosti za određene delove naše Opštine. Osnivanjem jednog JKPa smanjiće se zloupotreba tih preduzeća, kao i troškovi poslovanja, a istovremeno će se olakšati plaćanje našim građanima. Omogućavanje otvaranja fabrika i proizvodnih pogona u skladu sa potrebama naše Opštine (mesno-prerađivačka, mlekara, silosi, reciklaža, hladnjača...) i saradnja sa našim poljoprivrednicima.

Naš grad ima izlaz na dve reke, što otvara mnogobrojne mogućnosti za razvoj sporta, privrede, turizma, i to moramo iskoristiti na najbolji način. Potrebno je povećati procenat zelenih površina jer smo u deficitu s njima, što ekološki nije pohvalno za grad. Treba obezbediti veću zaposlenost u zdravstvenim ustanovama čiji je osnivač Grad, u svim naseljenim mestima, a naročito u seoskim sredinama, u skladu sa brojem stanovnika. Deca bi trebalo da imaju besplatan pristup sportu, dok bi se treneri plaćali iz budžeta. Treba izgraditi veći broj sportskih terena i igrališta jer neka naselja nemaju ni jedno.

Treba drugačije rasporediti sredstva budžeta za sport i dati prioritet sportu za decu i omladinu, dok bi se profesionalni sport stavio na poslednje mesto. Treba obnoviti školski sport i omogućiti zdrav razvoj svakog deteta u svakom naselju. Zalažemo se takođe i za besplatne udžbenike za sve osnovce, a kasnije i za srednjoškolce. Očuvanje kulturnih vrednosti (Vajfertova pivara, svilara, crvenog magacina, svetionika, muzeja...) kao i osnivanje pančevačkog pozorišta, podrška Grada folklornim, plesnim i drugim ansamblima je takođe u našem fokusu. Naravno, inicijativa da Kulturni centar ponese ime Nebojše Glogovca.

Turističku ponudu Opštine moramo podići na viši nivo organizovanjem i podrškom manifestacijama, kako domaćim tako i internacionalnim, koje promovišu vrednosti i kulturu našeg grada. Treba uključiti proizvode naših stanovnika sa sela u standardni meni naših hotela i restorana (meso, prerađevine, sir, mleko, hleb...). Treba promovisati domaću radinost i udruženja koja postoje u našoj Opštini.

Naravno, ima još mnogo toga što imamo u planu, ali ovo bi bilo ukratko da se malo upoznamo. Tu su još biciklističke staze, komunalna i saobraćajna infrastruktura, još vrtića... i još mnogo toga. Ako i vi imate neki predlog ili ideju, slobodno nas posetite u našim prostorijama na adresi ul. Cara Lazara br. 2, ulaz iz ul. Vojvode Radomira Putnika", rekao je Radojčić. 



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS