Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Ružica Tomić iz PANČEVA nagrađena na Salonu knjige i grafike u Pirotu - | K-013 Portal

Ružica Tomić iz PANČEVA nagrađena na Salonu knjige i grafike u Pirotu

ruzica tomic, pirot, nagrada, salon knjige i grafike

Poslednjeg dana XXV Salona knjige i grafike dodeljena su sajamska priznanja i nagrade za Najbolju kratku priču Pirota 2024.

Prvu nagradu za Najbolju kratku priču pod nazivom „Šta rade sladoledžije zimi“ osvojila je Helena Šćopulović iz Negotina. Drugo mesto pripalo je Slavici Rakčević iz Beograda za kratku priču „Život“ i Treću nagradu osvojila je Ružica Tomić iz Pančeva za priču „Ko’e bi bilo al’ ne’e bilo“.

Nagrađene kratke priče, kao i još 18 koje je izabrao žiri u sasatavu Vule Žurić i Dejan Stojiljković, našle su se u ovogodišnjem zborniku „Najbolja kratka priča Pirota 2024“. Pristiglo je blizu 500 radova koje je žiri i ove, svečarske, slavljeničke 2024. godine, pažljivo čitao i ocenjivao.

Vule Žurić, član žirija, poručio je onima koji žele da pišu, da bi morali da imaju istu takvu želju da mnogo čitaju.

„U moru ambicije i lepe želje da se nešto napiše, isplivali su ovi tekstovi zbog kojih se ovim poslom i bavimo. Kao i svih prethodnih godina ovo su najbolje priče, lako smo ih prepoznali. Nagrađene priče predstavljaju istinske čitalačke doživljaje“ – istako je Žurić.

Na ovogodišnjem Salonu knjige i grafike bilo je blizu 10.000 posetilaca, oko 800 mališana družilo se sa piscem za decu, oko 20 izdavača, brojne promocije i nagrađivani pisci koji su obeležili jubilarnu manifestciju u čast knjige.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS