Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Reakcija koalicije "Pančevo protiv nasilja" na vest o zabrani prihvata novih pasa u prihvatilištu "Zoohigijena" - | K-013 Portal

Reakcija koalicije "Pančevo protiv nasilja" na vest o zabrani prihvata novih pasa u prihvatilištu "Zoohigijena"

pancevo protiv nasilja, zoohigijena, prihvatiliste za pse, pancevo

Republička veterinarska inspekcij izdala je nalog za zabranu prihvata novih pasa u prihvatilištu "Zoohigijena" u Pančevu, zbog nepravilnosti u radu i neadekvatnih uslova za smeštaj životinja. Ova odluka je izazvala zabrinutost među članovima koalicije "Pančevo protiv nasilja", koji ističu da problem pasa lutalica i neodgovornog rukovodstva javnih preduzeća direktno utiče na kvalitet života građana.

U reakciji na vest, koju je K-013 portal objavio tokom dana, koalicija je izrazila duboku zabrinutost zbog nedostatka efikasnih mera kontrole pasa lutalica i nedovoljne zaštite građana od njihovih napada. Takođe, ističući nedostatak volje i spremnosti lokalnih vlasti da adekvatno reše ovaj problem, koalicija je pozvala na reorganizaciju javnih preduzeća, posebno "Higijene", kako bi se osigurala bezbednost građana i životinja.

"Plašimo se da će sada ova odluka inspekcije dodatno povećati problem ovog gorućeg pitanja. Psi lutalice zaslužuju drugačiji tretman, kao što i građanima moraju biti garantovani mir i sigurnost na ulicama. Postoji efikasan način za kontrolu pasa lutalica, ali i vlasničkih pasa, samo kada bi se pokazala volja i spremnost ljudi koje mi plaćamo da se time bave. Sredstava za realizaciju ima, kada bi se namenski usmeravala za rešavanje problema, a ne zataškavanje, jer direktor Mišo Marković u javnost iznosi podatak da je samo u prethodnoj godini za nadoknadu štete od ujeda pasa isplaćeno 89 miliona dinara! Da je deo 740.000€ namenski utrošen na sterilizaciju i brigu o psima, do 813 ujeda u toku jedne godine, ne bi ni došlo! S druge strane, adekvatno kažnjavanje nesavesnih vlasnika, dovelo bi do priliva novca u budžet.

Koalicija "Pančevo protiv nasilja" apeluje na vlast (nadamo se, ne zadugo vlast) da se posveti reorganizaciji javnih preduzeća, posebno "Higijene", jer je potpuno bizarno da je grad nezaštićen od pasa lutalica, ali se u rangu tog problema ogleda i njihova sposobnost da istim tim gradom i upravljaju", navodi se u saopštenju. 



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS