Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PU PANČEVO: Za mesec dana otkriveno 37 prekršaja iz oblasti Zakona o oružju i municiji - | K-013 Portal

PU PANČEVO: Za mesec dana otkriveno 37 prekršaja iz oblasti Zakona o oružju i municiji

pu pancevo, izvestaj, prekrsaji, zakon o oruzju i municiji, pancevo

Stanje javnog reda i mira u novembru mesecu može se oceniti kao zadovoljavajuće jer je došlo do smanjenja broja prekršaja u odnosu na isti mesec prošle godine, stoji u izveštaju PU Pančevo.

U novembru je evidentirano 20 prekršaja, što je za 24 prekršaja manje u odnosu na prošlu godinu kada je evidentirano 44 prekršaja, a što ujedno predstavlja smanjenje za oko 54 odsto.

Na javnim okupljanjima i sportskim manifestacijama nije dolazilo do narušavanja javnog reda i mira niti do vršenja krivičnih dela.

– Preventivno–represivni rad policijskih službenika je na zavidnom nivou posmatrano iz ugla otkrivenih prekršaja iz člana 48. stava 1. tačke 4. „hladno oružje“ Zakona o oružju i municiji. Zapravo u toku novembra 2023. godine otkriveno je ukupno 37 prekršaja iz oblasti Zakona o oružju i municiji što je u odnosu na isti mesec prošle godine više za 20 prekršaja, kada je bilo evidentirano 17 prekršaja. Ovi podaci ukazuju nam na činjenicu da su policijski službenici pojačanom kontrolom lica na terenu u 37 navrata pronašli predmete prekršaja „hladno oružje – noževe, boksere, palice i dr.“ i na taj način sprečili eventualno izvršenje težih prekršaja i krivičnih dela sa elementima nasilja, dodaje se u izveštaju PU Pančevo.

Pripadnici Policijske uprave Pančevo u saradnji sa Ministarstvom prosvete nastavljaju sprovođenje radionica u osnovnim školama po projektu „Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“ za učenike prvog, trećeg, petog i sedmog razreda. Ukupan broj škola u novembru u kojima su održane radionice je 23, broj odeljenja u kojima je održana radionica je 160, i broj prisutnih učenika je 1.726.

Tokom oktobra meseca u 92. škole na području PU Pančevo na bezbednosnoj zaštiti učenika, zaposlenih u školama i škola svakog dana angažovana su 104 policijska službenika.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS