Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Predavanje o HPV infekciji u Osnovnoj školi "Aksentije Maksimović" u Dolovu - | K-013 Portal

Predavanje o HPV infekciji u Osnovnoj školi "Aksentije Maksimović" u Dolovu

predavanje, hiv infekcija, os aksentije maksimovic, dolovo

U okviru podrške realizacije zdravstveno-preventivnih aktivnosti povodom sprovođenja vakcinacije dece protiv HPV infekcije, patronažna sestra Polivalentne patronažne službe Doma zdravlja Pančevo, Mira Jovanović, u saradnji sa nastavnicom biologije Vericom Stošić i odeljenjskim starešinama učenika osmih razreda OŠ ,,Aksentije Maksimović“ u Dolovu, održala je predavanje: ,,Humani papiloma virus-HPV“, na časovima biologije u okviru teme: ,,Briga o zdravlju", a roditeljima na roditeljskim sastancima.

Učenici i roditelji su upoznati sa HPV infekcijom, načinom prenosa i prevencije. Cilj predavanja je podizanje svesti o ovoj najčešće seksualno prenosivoj infekciji.

Akcentovan je značaj preporučene vakcine - Gardasil 9, kojom se prevenira pojava karcinoma kod oba pola, izazvan pojedinim tipovima ovog virusa.

Iako je predavanje izazvalo veliko interesovanje i privuklo pažnju osmacima, tek će se povećanim brojem prijavljivanja za vakcinaciju, predavanje smatrati uspešnim – kako je napomenula patronažna sestra Mira Jovanović.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS