Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Panić za Betu: Nenek ne zaslužuje da bude lekar - | K-013 Portal

Panić za Betu: Nenek ne zaslužuje da bude lekar

doktor rade panic, srdjan nenek kovin, sns, bavaniste

Doktor Rade Panić iz Nezavisnog sindikata lekara i farmaceuta izjavio je danas da načelnik Hitne pomoći iz Kovina Srđan Nenek ne zaslužuje da bude lekar jer je odbio da pregleda bolesnu decu u Bavaništu, čiju je kuću s grupom pristalica Srpske napredne stranke (SNS) juče držao u blokadi.

Kada bi Lekarska komora radila svoj posao, kazao je Panić agenciji Beta, doktor Nenek bi sigurno bio kažnjen.

„Lekar ili bilo koji drugi zdravstveni radnik bilo gde da se nalazi mora da pruži hitnu medicinsku pomoć. U slučaju bolesne dece iz Bavaništa ne znamo da li je bila potrebna hitna medicinska pomoć, ali s moralne strane kolega Nemek je morao da izvrši pregled i da ustanovi kakva je pomoć deci potrebna. To što kolega nije pregledao decu je s moralne strane dno dna i on ne zaslužuje da bude lekar“, rekao je Panić.

Dodao je da izjava Neneka da on prilikom blokade kuće porodice paora Jovana Jovanova nije imao opremu za pregled bolesne dece, ne može da bude opravdanje za neobavljen lekarski pregled.

„U svakom trenutku doktor ima mogućnost da uzme anamnezu, da sagleda kako pacijent izgleda i da izvrši manuelni pregled bez slušalica i ikakve opreme. Dakle, Nenek je, da je hteo, mogao da pregleda bolesnu decu. Nažalost, on je odbio da pregleda decu, a ostavio je blokadu kuće ne dozvoljavajući majci da decu povede kod lekara čime je ugrozio zdravlje pacijenata“, objasnio je Panić.

Grupa lokalnih funkcionera i pristalica SNS-a, blokirala je juče vozilima kuću Jovana Jovanova u Bavaništu, dok je on bio na blokadi puta puta ka Pančevu koju su organizovali nezadovoljni poljoprivrednici.

Naprednjaci, među kojima je sve vreme bio i Srđan Nenek iz Hitne pomoći Kovina, nisu dozvolili supruzi Jovanova da izađe iz kuće i dete povede kod lekara.

Kazali su da su tu poslati da sede, i da nikome ne smetaju.

Kako bi pružili podršku porodici Jovanov, oko njegove kuće okupili su se brojni poljoprivrednici, koji su došli traktorima i blokirali vozila aktivista SNS-a.

Sinoć oko dva časa posle ponoći naprednjaci su bili primorani da se svi redom izvinu porodici Jovanov, kako bi mogli da preuzmu svoje automobile i udalje se s lica mesta.

Porodici Jovanov, kako se vidi na snimku objavljenom na društvenim mrežama, među prvima se izvinuo i doktor Srđan Nenek.

Dr Srđan Nenek predvodnik batinaša u Bavaništu se izvinjava javno poljoprivrednicima i deci! Nenek je načelnik službe...

Posted by Marko M. Dragoslavic on Tuesday, November 14, 2023


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS