Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: Zeleno-levi front je beskompromisno protiv prodaje stare Vajfertove pivare - | K-013 Portal

PANČEVO: Zeleno-levi front je beskompromisno protiv prodaje stare Vajfertove pivare

zeleno levi front pancevo, stara vajfertova pivara

Aktivisti "Zeleno-levog fronta" Pančevo prisustvovali su turi kroz staru Vajfertovu pivaru u okviru događaja "Vajfert 301" koji je organizovalo 10 nevladinih organizacija i neformalnih grupa.

"Zdušno podržavamo aktivizam ovih ljudi koji je doveo do toga da danas stara Vajfertova pivara izgleda daleko očuvanije nego pre nekoliko godina, i uvek smo otvoreni da učestvujemo i podržimo sve koji žele da konstruktivno i na bolje menjaju svoju lokalnu zajednicu. Međutim, i pored velikog napora građana i građanki da se pivara dovede u red, prizori koji se mogu videti, još uvek su poražavajući. Umesto da u borbi za očuvanje ovakvog kulturno-istorijskog spomenika, gradska vlast bude najveći saveznik građana, oni već dugo planiraju prodaju ovog objekta prepuštenog zubu vremena, a potom i investitorima.

Zeleno-levi front Pančevo je beskompromisno protiv prodaje stare Vajfertove pivare. Zalažemo se za to da se uvede specijalna zaštita za objekat i plac, kako bi se sprečila mogućnost rušenja i dogradnje kakva ne odgovara stilu vremena u kom je pivara izgrađena. Zalažemo se za potpuno vremenski adekvatnu rekonstrukciju pivare koja potom može postati muzej, prostor za male gradske i vojvođanske pivare, ali i umetnike i aktiviste, kao deo većeg projekta reanimacije starog, gradskog jezgra", navodi se u saopštenju. 



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS