Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: WEIFERT 301 - Inicijativa za očuvanje Vajfertove pivare - | K-013 Portal

PANČEVO: WEIFERT 301 - Inicijativa za očuvanje Vajfertove pivare

weifert 301, inicijativa, pancevo

Inicijativa "Weifert 301", pokrenuta je od strane nekoliko pančevačkih udruženja, već neko vreme skreće pažnju javnosti na stanje u kojem se nalazi Vajfertova pivara stara 301 godinu u centru grada.

Želja inicijative je da pokaže da je građanima i građankama grada Pančeva stalo do ovog najznačajnijeg spomenika kulture u Pančevu, kao i da kroz niz događaja u samoj Pivari istraži sve one načine na koji se može koristiti ovaj interesantan prostor.

Prethodni događaj bio je organizovan u dvorištu Pivare juna 2023. godine, a za ovaj, u okviru Inicijative, odlučeno je da se “uđe” i u unutrašnji prostor, očisti i pripremi za nastup.

Inicijativa poziva sve zainteresovane sugrađane da se pridruže u subotu, 02.12., u Vajfertovoj pivari u Pančevu na programu:

10:30-12:00h RADIONICA ZA DECU (stariji osnovci i srednjoškolci - prijave obavezne na stranici la_ villette_pancevo). Radionica slikanja za decu održaće se u pabu “Slad” (prekoputa Pivare). Tema slikarske radionice su motivi kompleksa Pivare, a potragu za oslikanim motivima nastavićemo nakon radionice u turi “Sa Vajfertom pod ruku”.
Organizatori: La Villette + gosti

12:00-13:00h TURA “SA VAJFERTOM POD RUKU”
(Početak ture ispred ulaza u Pivaru iz Ulice Nikole Tesle)Zašto je jedan od temeljnih simbola Pančeva, kada je osnovana, ko su bili zakupci i vlasnici, koji su filmovi snimljeni u bašti, čiji je kip u niši, i još 1722 zanimljive priče čekaju posetioce besplatnog obilaska Vajfertove pivare!
Vodič: Nenad Živković

13:00h HORKESTAR
Nastup hora “Horkestar” u unutrašnjem prostoru Pivare
*kako bismo se ugrejali, u okviru dogadjaja posluživaće se kuvano vino

20:00-00:00 ŽURKA u Sladu
DJ Aneri
Pivo-Udruženje kućnih pivara Pančevo

Svi događaji su besplatni.

Prvi deo događaja (12-14h) odvija se u dvorištu Vajfertove Pivare, ulaz je iz Ulice Nikola Tesla.

Drugi deo događaja (20-00h) odvija se u pabu “Slad”

Inicijativa "Weifert 301" poziva širu javnost da izrazi svoje mišljenje u anketi - https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeC89PCeT4Xl5GLWbVzYB1TFRdg0vVv-LfPNuOyY4rpL4SC-Q/viewform



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS