Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: Uručene nagrade najuspešnijim privrednicima - | K-013 Portal

PANČEVO: Uručene nagrade najuspešnijim privrednicima

rpk pancevo, pancevo, najuspesniji privrednici

U četvrtak, 7. decembra, održana je 6. sednica Parlamenta privrednika Privredne komore Srbije – Regionalne privredne komore Južnobanatskog upravnog okruga.

Sednica je održana u sali Mihajlo Pupin Hotela Tamiš u Pančevu i sednicom je predsedavao potpredsednik Parlamenta privrednika Rajko Čavorović.

Usvojen je zapisnik sa 5. sednice Parlamenta privrednika, predstavljena je informacija o pokrenutim i realizovanim zakonodavnim inicijativama Privredne komore Srbije. Potom je na dnevnom redu bio Program rada RPK Južnobanatskog upravnog okruga za 2024. godinu.

Po završetku radnog dela usledio je i svečeni deo sednice u okviru kog su uručene godišnje nagrade za najuspešnije privrednike i privredna društva u Južnobanatskom okrugu.

Informacija o pokrenutim i realizovanim zakonodavnim inicijativama Privredne komore Srbije, koju je pripremila stručna služba PKS-a a predstavila Gordana Tiodorović, pomoćnik direktora Sektora za pružanje podrške u zastupanju i zaštiti interesa članova. Poseban akcenat je stavljen na sporazum sa Narodnom Republikom Kinom.

Potom se prisutnima obratio dr Marko Ćulibrk, direktor Privredne komore Srbije – Regionalne privredne komore Južnobanatskog upravnog okruga. Govorio je o očekivanjima u privredi u narednoj godini, obzirom na sva globalna dešavanja koja se odražavaju na srpsku privredu, pa samim tim i na privredu našeg regiona. Istakao je da smo svi svedoci promena na svetskom tržištu, promeni tržišta na koja se plasira domaća roba, kao i kontinuirane promene u zakonodavsvu zemalja EU. Program rada za 2024 godinu su članovima Parlamenta privrednika je dostavljen u pripremi sednice po segmentima. Program rada je usvojeni jednoglasno.

Zatim je u svečanom delu sednice upriličeno uručenje godišnjih nagrada Privredne komore Srbije za Južnobanatski upravni okrug. Plaketa PKS-a za poslovni uspeh su dodeljene:

u sektoru poljoprivrede i prehrambene industrije DOO „Delta danube“ iz Kovina;
u sektoru usluga „Poco Loco“ iz Pančeva;
u sektoru industrije „Roloplast“ iz Kovačice.

Pored privrednih društava nagrađen je i uspešan privrednik poveljom Privredne komore Srbije, Mladen Ković direktor DOO Lokve i osnivač i zastupnik AD„Gaspetrol“ i AD „Panonija“ Pančevo.

Plaketu povodom 40 godina uspešnog poslovanja je dodeljena Kompaniji„ Passage group“ Pančevo, a za 30 godina uspešnog poslovanja je dodeljena DOO „Vasiljević i sin“iz Pančeva, dok je Plaketa za 20 godina uspešnog poslovanja dodeljena privrednom društvu „Banatski klas“doo Pančevo i „Paleta“ doo Kovačica.

Nagrade su uručili Nermina Ljubović, direktor Direktorata za parlamente privrednika i dr Marko Ćulibrk direktor RPK Pančevo.

Nagradu Privredne komore Srbije dobila je kompanija Premil DOO Kovin, kao i Goran Đurić, direktor i vlasnik „Eurocons Group“ Vršac, a te nagrade su uručene na svečanoj sednici Skupštine Privredne komore Srbije 5. decembra 2023.godine.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS