Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: Ultramaratonac Mihal Šulja na Svetskom prvenstvu u Taipeu - | K-013 Portal

PANČEVO: Ultramaratonac Mihal Šulja na Svetskom prvenstvu u Taipeu

mihal sulja, ak dinamo, atletika, taipei

Najbolji ultramaratonac u Srbiji, član Atletskog kluba Dinamo iz Pančeva, Mihal Šulja, otputovao je na Svetsko prvenstvo u ultramaratonu na 24 sata. Sa njim je i trener AK Dinamo prof. Ljupčo Cvetkoski.

Danas je održana ceremonija otvaranja Svetskog prvenstva u ultramaratonu 24 sata, a start trke je sutra po našem vremenu u 03.00 ujutru.

„Mihal Šulja, najbolji ultramaratonac u Srbiji svih vremena a među najboljim ultramaratoncima regiona, Evrope pa i sveta stigao je sa svojim timom u Taipei na Svetsko prvenstvo u ultramaratonu koje će se održati u petak i subotu. Konkurencija nikada jača, došli su svi najbolji u svetu i to možda po prvi put će se takmičiti na jednom mestu“, kaže trener prof. Ljupčo Cvetkoski.

Ukupno će biti oko 400 najboljih u svetu koji su uspeli da ispune izuzetno stoge kriterijume za nastup na ovom takmičenju.

„Vreme vetrovito sa kišicom koja gotovo konstantno pada već nekoliko dana. Velika vlaga sigurno neće prijati ultramaratoncima tako da ih očekuje velika borba kako sa kilometrima tako i sa vremenskim uslovima. Mihal Šulja, nikada spremniji došao je na ovo prvenstvo sa prvim ciljem da napadne njegov rekord Srbije, a tek posle razmišljamo o plasmanu“, zaključuje trener prof. Ljupčo Cvetkoski.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS