Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: Udruženje invalida rada već osam godina neguje svoju likovnu sekciju - | K-013 Portal

PANČEVO: Udruženje invalida rada već osam godina neguje svoju likovnu sekciju

udruzenje invalida rada, pancevo, likovna sekcija

Udruženje invalida rada Pančevo, koje već osam godina neguje svoju likovnu sekciju, organizovalo je jednodnevno druženje sa kolegama iz deset drugih gradova Vojvodine. Ovo je treći put da se sastaju u Pančevu.

U pančevačkom Udruženju u slikarskoj sekciji ozbiljno rade već osam godina uz pomoć mentora, pančevačke slikarke Jelene Badnjevac Ristić.

Pojedinci su se i ranije iz hobija bavili slikarstvom, ali ima i početnika koji iz godine u godinu napreduju. Iako su uglavnom amateri, ne nedostaje entuzijazma i talenta, kažu učesnici slikarske sekcije.

„Zaista znaci kada imate dobrog mentora. Stalno se usavršavam. Obožavam da slikam prirodu, cveće“, kaže Zorica Rašajski iz Pančeva.

„Za tri godine koliko pohađam ovu sekciju uradio sam mnogo toga više od 70 slika je nastalo. Kada se okupimo na sekciji zaboravimo na sve probleme i uživamo“, kaže Ilija Nakarada iz Pančeva.

Upoznavanje ljudi koji dele strast prema slikarstvu , znači ali ipak najbitnije je druženje a tu se zaborave svi problem slažu se Stana Svilarov, predsednik Saveza invalida rada Vojvodine i Slobodan Stefanović, predsednik Udruženja invalida rada Pančevo

„Gubitak zdravlja je jedan od najvećih gubitaka za čoveka a na ovaj način ,mi ne možemo da vratimo zdravlje, ali bar da vratimo značaj čoveka da postoji da nije zaboravljen“, kaže Stana Svilarov, predsednica Saveza invalida rada Vojvodine.

„Zaista je lepa atmosfera kada su ovakva druženja. Mi inače svake srede u Pančevu održavamo slikarsku radionicu imamo atelje gde naši članovi dolaze i gde nastaju jako lepe slike“, kaže Slobodan Stefanović.

U Pančevu iz godine u godinu raste slikarski fond članova udruženju, pa planiraju da u svojim prostorijama naprave galeriju gde će biti izloženi njihovi radovi.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS