Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: U oktobarskoj akciji odneto više od 1000 kubika kabastog otpada - | K-013 Portal

PANČEVO: U oktobarskoj akciji odneto više od 1000 kubika kabastog otpada

pancevo, jkp higijena

U oktobarskoj akciji odnošenja kabastog otpada JKP Higijene Pančevo ispred domaćinstava u Pančevu, Starčevu i Dolovu, uklonjeno je 1.050 kubnih metara: starog nameštaja, ambalaže, baštenskog i sveg drugog otpada, izuzev građevinskog šuta. Akcija je trajala od 2. do 27. oktobra.

Zaposleni u radnim jedinicama „Čistači“ i „Iznošenje otpada“ odvozili su izneti otpad do deponije prema objavljenom rasporedu. Najviše je bilo starog nameštaja, potom biljnog otpada.

„Od 4 do pet ekipa s mehanizacijom – kamionima otvorenih prikolica i grajferima, odnosno vozilima s dizalicom, tovarnog prostora 20 kubika, patroliralo je od ponedeljka do četvrtka po utvrđenom planu. Petkom se proveravao pređeni teren, ili se radilo po pozivu stanovništva. Poslednjeg petka, 27. oktobra, pregledane su i očišćene sve ulice Pančeva, Starčeva i Dolova. Akcija je isplanirana tako da dovoljno radnika bude angažovano i na redovnim poslovima, te nije bilo zastajanja u svakodnevnom radu – čišćenju javnih površina i pražnjenju kontejnera“, kaže Mišo Marković, v.d. direktora JKP Higijena Pančevo.

Oktobarsko i aprilsko uklanjanje kabastog otpada sprovodi se više od dvadeset godina da bi se pomoglo stanovništvu u odlaganju „viška“ iz domova i dvorišta i tako sprečilo nastajanje divljih deponija.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS