Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: U četvrtak i petak takmičenje „Šta znaš o zdravlju“ - | K-013 Portal

PANČEVO: U četvrtak i petak takmičenje „Šta znaš o zdravlju“

sta znas o zdravlju, crveni krst pancevo

Crveni krst Pančevo u saradnji sa Zavodom za javno zdravlje Pančevo i ove godine organizuje gradsko takmičenje „Šta znaš o zdravlju?“. Cilj takmičenja je skretanje pažnje mladih na značaj zdravlja. Takmičenje će se održati u prostorijama Crvenog krsta Pančevo, u ul. Žarka Zrenjanina broj 15 u dva termina.

Za učenike od 6. do 8. razreda osnovnih škola takmičenje će biti održano 21.03 2024. (četvrtak) sa početkom u 10 časova.

Za učenike 1. i 2. razreda srednjih škola takmičenje će biti održano 22.03.2024. (petak) sa početkom u 10 časova.

Crveni krst Pančevo je, kao i uvek do sada, pripremio za sve učesnike i učesnice simbolične poklone, kao znak pažnje i priznanja.

Nakon takmičenja u Crvenom krstu Pančevo, predstavnici i predstavnice škola iz našeg grada će učestvovati na pokrajinskom Kvizu „Šta znaš o zdravlju?“ koji će se ove godine održati 11. aprila u prostorijama Crvenog krsta Vojvodine u Novom Sadu. Tom prilikom će mladi imati priliku da obiđu centar grada kao i da se uz pratnju vodiča upoznaju sa znamenitostima Novog Sada. Za učesnike pobedničkih grupa i Crveni krst Vojvodine je pripremio znak pažnje u vidu poklona.

Tokom proteklih nedelja prijavljene takmičarske ekipe su sa svojim nastavnicima imale priliku da se pripreme na određene teme, odnosno oblasti koje se nalaze u priručniku Crvenog krsta „Razvoj i zdravlje adolescenata“ .

Teme za učenike osnovnih škola su:

1. Rast i razvoj adolescenatata;
– Hormonske i telesne promene u pubertetu
– Pubertet kod dečaka i devojčica
2. Mentalno zdravlje adolescenata;
3. Ishrana adolescenata;
4. Koža u adolescenciji;
5. Lična higijena adolescenata.

Teme za učenike srednjih škola:

1. Poremećaji u ishrani i gojaznost;
2. HIV infekcija;
3. Upotreba psihoaktivnih supstanci;
– Upotreba alkohola i duvana
4. Kontracepcija;
5. Razvojno psihološki problemi.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS