Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: Tribina „Rodoljublje u dečijim knjigama – da ili ne?“ 27. decembra u Gradskoj biblioteci - | K-013 Portal

PANČEVO: Tribina „Rodoljublje u dečijim knjigama – da ili ne?“ 27. decembra u Gradskoj biblioteci

gradska biblioteka, tribina

Udruženje „Dobrodetelj“ organizuje tribinu „Rodoljublje u dečijim knjigama – da ili ne?“ koje će se održati u četvrtak, 28. decembra u 19 sati u Čitaonici Gradske biblioteke Pančevo.

Da li i kako deci treba prenositi vrednost ljubavi prema svom narodu i državi danas u srpskom društvu?

Ima li protivljenja tome?

Kako se to radilo nekada, a kako se radi danas?

Zašto je to važno i šta će se desiti ako to ne budemo radili?

Na ova i slična pitanja pokušaće da daju odgovor gosti:

Zoran Stefanović, Predsednik udruženja dramskih pisaca Srbije

Milan Bojić, istoričar i pisac dečijih knjiga „Srpski junaci od Kosovskog boja do Košara“, „Košare: novi kosovski boj“ i „Srbi protiv Nato od 1991 do 1999 godine“

Milena Kovačević, profesor srpskog jezika i književnosti, pisac dečijih knjiga „Žene junaci Velikog rata“ i „Budi čovek:primeri čojstva kod Srba“

Aleksandar Miljević, pisac dečijih knjiga „Čuda Božija Gospoda Isusa Hrista“ i „Dogodine u Prizrenu:san o slobodi“, i izdavač i urednik edicije „Dobro dete“ u kojoj su objavljene sve navedene patriotsko-istorijske knjige za decu.

Udruženje „Dobrodetelj“ je osnovano radi očuvanja i razvoja jevanđeljskih vrlina i tradicionalnih vrednosti, vrlina koje su oduvek krasile pripadnike srpskog naroda, i vrednosti koje su vekovima bile važne kako srpskom narodu u celini, tako i svakom pripadniku našeg naroda posebno Te viševekovne nacionalne vrline, kao što su gostoljublje, milosrđe, hrabrost, dobrota…kao i vrhovne nacionalne vrednosti kao što su Pravoslavlje, Otadžbina i Porodica, su danas ugrožene, i čak se često zamenjuju svojim potpunim suprotnostima.

Stoga u želji da podržimo opstanak naših vekovnih vrlina i vrednosti, koje i danas deli ogromna većina srpskog naroda, pokrenuli smo izdavačku delatnost za decu i omladinu, kako bi pokušali da najbolje od našeg naroda prenesemo novim generacijama.

Verujemo da izdavaštvo neće biti jedini način za promociju svega dobrog srpskoj deci, i da ćemo u budućnosti nalaziti i druge puteve da oplemenimo dobrote žedne dečije duše.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS