Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: Tribina i izložba „Mudrost je oružje jakih“ u Gradskoj biblioteci - | K-013 Portal

PANČEVO: Tribina i izložba „Mudrost je oružje jakih“ u Gradskoj biblioteci

tribina, gradska biblioteka, pancevo

Tribina i izložba „Mudrost je oružje jakih“ održaće se u četvrtak, 23. novembra od 11 časova u Gradskoj biblioteci u Pančevu.

Održavanje tribine i otvaranje izložbe „Mudrost je oružje jakih“ o istorijatu Vojno-obaveštajne službe Srbije u organizaciji Udruženja veterana vojno-obaveštajne službe Srbije u saradnji sa Ministarstvom odbrane Republike Srbije.

Po prvi put u Pančevu će na tribini govoriti prof dr general-pukovnik Branko Krga, bivši načelnik Vojno-obaveštajne službe i Generalštaba VS, o vojnoj diplomatiji u uslovima nastanka krize i ratne situacije; zatim, profesor doktor Miloje Pršić o istoriji Vojno-obaveštajne službe, kao i pukovnici LJubinko Knežević, Dragan Radulac i Velibor Bazović o izviđačkim, operativnim i analitičkim delatnostima Vojno-obaveštajne službe u miru i ratu.

Svi učesnici na tribini su ujedno i dugogodišnji neposredni izršioci poslova i radnji kojima se bavi Vojno-obaveštajna služba, tako da će prisutni imati prilike da se, po prvi put, upoznaju sa radom službe u miru i ratu, njenom značaju i doprinosu bezbednosti zemlje, kao i drugim pojedninostima koje su karakterilase svu složenost rada u uslovima međunarodne izolacije, unutrašnjih nemira, direktnih neposrednih pretnji najvećih svetskih sila, i agresije NATO-a na našu zemnju.

Na tribini će biti obrađene sledeće teme:

- Istorija nastanka i razvoja vojnoobaveštajne službe, prof. dr Miloje Pršić

- Vojnoobaveštajna izviđačka i analitička delatnost u 20 veku, puk. LJubinko Knežević

- Vojnoobaveštajna operativna delatnost u mirnodopskim i ratnim uslovima, puk. Dragan Radulac

- Elektronsko izviđanje i obrada podataka, puk. Velibor Bazović

- Vojna diplomatija u uslovima nastanka krize i ratnim situacijama, prof. dr Branko Krga



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS