Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: Srebro za Iliju Serafimovića - | K-013 Portal

PANČEVO: Srebro za Iliju Serafimovića

ilija serafimović, sah, pancevo

U subotu 16. decembra, poslednjim šestim kolom završena je Liga rešavača šahovskih problema Srbije za 2023. godinu.

Takmičenje koje nosi naziv Memorijal Milan Velimirović održano je u prostorijama Šah kluba Beograd. Na programu je bilo 15 dvopoteznih problema za koje su takmičari imali 150 minuta na raspolaganju.

Pobedio je velemajstor Miodrag Mladenović sa maksimalnih 60 poena ispred internacionalnog majstora Ilije Serafimovića koji je ostvario isti rezultat ali slabije vreme i velemajstora Marjana Kovačevića sa 56 poena.

Još jednim odličnim nastupom naš mladi sugrađanin uspeo je da u ukupnom plasmanu Lige rešavača 2023, za koji se računaju 4 najbolja rezultata iz 6 kola zauzme drugo mesto, sa ukupno ostvarenih 208,58 poena iza velemajstora Mladenovića sa 212,50 poena, a ispred velemajstora Kovačevića koji je završio kao treći sa 194,45 bodova.

Ovim rezultatom Ilija je na najbolji način zaokružio sjajnu godinu u kojoj je kao član reprezentacije Srbije u naš grad doneo srebro i bronzu sa Evropskog i bronzu sa Svetskog prvenstva.

Prvo naredno iskušenje pred mladim Pančevcem biće Evropsko prvenstvo u rešavanju šahovskih problema koje se održava u Nemačkoj sredinom aprila.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS