Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: SOŠO "Mara Mandić" dobila Povelju „Miodrag V. Matić“ - | K-013 Portal

PANČEVO: SOŠO "Mara Mandić" dobila Povelju „Miodrag V. Matić“

soso mara mandic, pancevo, povelja miodrag v matic

Društvo defektologa Srbije se, od 1983. godine, bavi nagrađivanjem škola i pojedinaca koji se svojim radom ističu u zajednici entuzijasta, koji rade sa decom sa smetnjama u razvoju.

Za posebna dostignuća u radu dodeljuje Povelju „Miodrag V. Matić“, jer je Miodrag Matić bio istaknuti, više nagrađivani, i jedan od prvih pedagoga koji su radili sa decom sa smetnjama u razvoju, u predratnoj Jugoslaviji. Bavio se i otvaranjem Više defektološke škole. Imajući u vidu značaj logopeda, Miodraga V. Matića, za razvoj defektološke teorije i prakse u našoj zemlji, Povelja predstavlja krunu u radu jedne škole ili pojedinca.

Ove godine priznanje je dodeljeno našoj školi, na ovogodišnjim Danima defektologa, u Vrnjačkoj Banji, od 08-11.02.2024.

Od 1967. godine, zaposleni u školi „Mara Mandić“ su prolazili kroz faze napretka, razvijanja i razmišljanja kako unaprediti svoj rad. Ono što je bilo uvek ključno u radu škole su ljudi, nastavnici koji su ulagali svoj entuzijazam u rad sa decom. Prepoznati i nagraditi entuzijazam je velika odgovornost, kao što je i odgovornost za onoga koji prima tu nagradu.

„Ovo priznanje nije neočekivano. Došlo je kao posledica višedecenijskog rada i zalaganja svih u našoj školi. Svako ko je u ovom poslu, zna da se on radi prvenstveno srcem, sa strašću i ljubavlju, pored, naravno velikog znanja. Naša profesija bira ljude. Bira one koji umeju da vole, da osete drugo ljudsko biće, da prepoznaju potencijal u svakom detetu, njegove potrebe, strahove, naklonosti i osećanja. Ova profesija bira ljude koji imaju veliku empatiju i koji sebe nesebično daruju tokom rada.“ - rekao je direktor, Goran Vladić, dok je primao nagradu.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS