Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: Sećanje na Srđana Aleksića - | K-013 Portal

PANČEVO: Sećanje na Srđana Aleksića

srdjan aleksic, pancevo, gradjanska akcija pancevo

Građanska akcija Pančevo poziva građane da u subotu, 27. januara 2024. godine u 14 sati prisustvuju polaganju cveća na spomen ploču Srđanu Aleksiću na južnoj fasadi zgrade Gradske uprave i da se na dan kada je pre 31 godine preminuo, zajedno podsetimo njegovog herojskog dela koje je i prouzrokovalo njegovu tragičnu smrt.

Pokušavajući da na pijaci u Trebinju odbrani svog komšiju Alena Glavovića, Srđana su 21. januara 1993. godine napali i prebili pripadnici Vojske Republike Srpske. Preminuo je od zadobijenih povreda nekoliko dana kasnije, 27. januara 1993. godine u 27. godini.

"Pozivamo vas da i ovom prilikom odamo poštu čoveku koji je „Umro vršeći svoju ljudsku dužnost", čoveku koji danas predstavlja pojam iskonskog herojstva. Pozivamo vas da svojim prisustvom iskažete poštovanje prema čoveku koji je od početka rata uspeo da ujedini Novi Sad, Pančevo i Beograd sa Sarajevom.

Poruka koju nam je Srđan Aleksić ostavio jeste da je „Heroj onaj ko daje svoj život, za najveći smisao života". Srđan Aleksić zaslužuje trajno poštovanje, da mladim ljudima bude uzor, a da njegovo delo svima bude primer časti i morala", navodi se u pozivu Građanske akcije Pančevo. 



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS