Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: Sanja Marić i Novak Perišić osvojili medalje za AK Dinamo na takmičenju u Beogradu - | K-013 Portal

PANČEVO: Sanja Marić i Novak Perišić osvojili medalje za AK Dinamo na takmičenju u Beogradu

sanja maric, novak perisic, ak dinamo, pancevo, atletika

Sanja Marić je osvojila srebrnu, a Novak Perišić bronzanu medalju za AK Dinamo Pančevo na turniru održanom minulog vikenda u Beogradu.

U pitanju je prvo atletsko takmičenje u 2024. godini „Otvoreno prvenstvo Beograda za mlađe i starije juniore“ na kojem su učestvovali svi najbolji atletičari u Srbiji u juniorskom uzrastu.

AK „Dinamo“ Pančevo nastupio je u mešovitim disciplinama s namerom da se provere u nekim disciplinama koje su pripremne za predstojeća takmičenja.

Sanja Marić osvojila je srebrnu medanju u trci na 800m i dokazala da se nalazi u samom vrhu srpskih atletskih nada.

„Sanja Marić za 14 dana ima važno takmičenje, ali je pred njom jedan mnogo veći izazov za koji se intenzivno pripremamo“, kaže njen trener prof. dr Ljupčo Cvetkoski.

Novo ime u AK „Dinamo“ Pančevo Novak Perišić imao je prvi svoj nastup na atletskim takmičenjima a došao je do bronzane medalje na 800m.

„Novak Perišić je pionir pa se od njega očekuje da za mesec dana na svom pionirskom prvenstvu Srbije pokaže svoj talenat. Na takmičenju smo nastupili sa mlađom ekipom koja je uglavnom bila pionirskog uzrasta, a osvojeno je 4. mesto Dunje Atanacković na 1500m, Danilo Jovanov je bio u finalu bacanja kugle. Ostali takmičari su nastupili u trkama na 400m: Tamara Blanuša, Jana Grujić, Vanja Mičević i Sava Đukanović“, kaže Cvetkoski.

Najperspektivnija mlada atletičarka Pančeva a možda i Srbije, Ksenija Mrkela takođe je nastupila u trci na 400m ali ipak nije došla do medalje.

„Nastupila je u konkurenciji sa tri godine starijim devojčicama a već je svrstavaju u krug najvećih favorita za pobedu. Kao i većina naših atletičara prvi put je nastupila u dvorani na 400m i jednostavno se nije snašla u taktičkoj trci. Ali ako je trebalo iskustva najbolje je taktički pogrešiti na pripremnim takmičenjima, jer će Ksenija Mrkela kada dođe prvenstvo Srbije pokazati da je stvarno najbolja. Ovo je prvo takmičenje ali izuzetno jako, sa međunarodnim karekterom. Naši atletičari počinju sa serijom takmičenja i polako će podizati formu do svojih državnih prvenstava“, kaže trener prof. Ljupčo Cvetkoski.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS