Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: Promocija romana Epitaf za glumca 29. novembra u Gradskoj biblioteci - | K-013 Portal

PANČEVO: Promocija romana Epitaf za glumca 29. novembra u Gradskoj biblioteci

epitaf za glumca, promocja romana, gradska biblioteka, pancevo

Gradska biblioteka Pančevo i Ključ izdavaštvo organizovaće promociju romana Epitaf za glumca u čitaonici Bibliteke u sredu, 29. novembra sa početkom u 19 časova.

Na promociji će govoriti: Ivana Vuković, urednica, Milan Trpković, izdavač i Ljubica Kubura, autorka.

Spisateljica Ljubica Kubura objavila je, posle tri izdanja zbirke priča „Beogradski akvarel”, prvi roman – „Epitaf za glumca”, koji je snažna naracija o nesalomivom duhu čoveka koji odbija da bude ućutkivan, zamenjen i zaboravljen, čak i kada je suočen sa nepremostivim preprekama.

Naslovna sintagma budi niz asocijacija, a jedna od prvih je misao iz Šekspirovog Hamleta: „Bolje i na grobu da imaš rđav epitaf, nego da te glumci za života ogovaraju.”

Glavni junak romana Epitaf za glumca, Krsto Čutura, iza sebe ostavlja roditelje i braću, dolazi u veliki grad i postaje poznati glumac. Njegova karijera teče uzlaznim tokom, ali (ne)očekivano počinju da duvaju neki drugi vetrovi. Tako vremenom postaje svedok sopstvenog progona od strane sistema u kojem je živeo i stvarao. Njegove uloge na pozornici se polako stapaju sa njegovim principima koje baštini van scene, te postaje vatreni disident. Dok se borba polako rasplamsava Krsto Čutura nalazi podršku jedino u porodici, i samoj izloženoj posledicama njegovih odluka.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS