Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: Promocija knjige „Srpski Rusi“ 14. marta u Gradskoj biblioteci - | K-013 Portal

PANČEVO: Promocija knjige „Srpski Rusi“ 14. marta u Gradskoj biblioteci

promocija knjige, srpski rusi, gradska biblioteka pancevo

Predstavljanje knjige ”Srpski Rusi” Draga Delića u izdanju Ključ izdavaštva iz Beograda biće održano 14. marta u 19 sati u Gradskoj biblioteci Pančevo. Na promociji će govoriti Milan Trpković, direktor izdavačke kuće Ključ izdavaštvo i autor.

O knjizi:

Knjiga “Srpski Rusi, jedan vek ruske emigracije u Srbiji – nasleđe i pouke iz prošlosti” novinara i pisca Draga Delića opisuje i analizira jedan od najvažnijih događaja u istoriji ruskog i srpskog naroda u toku 20. veka: dolazak ruske emigracije u Srbiju, odnosno Kraljevinu Srba, Hrvata i Slovenaca. Izbegli Rusi ostavili su upečatljiv trag u prosveti, arhitekturi, zdravstvu, avijaciji, građevinarstvu, duhovnom i društvenom životu u gradovima u kojima su se doselili. Skoro da nema oblasti u kojoj nisu ostvarili značajna dostignuća, a ujedno su dali i nemerljiv doprinos preporodu Srbije nakon Prvog svetskog rata i brojnih stradanja. Pred čitaocima su dokumentovane priče o brojnim znanim i/ili zaboravljenim delima vezanim za dolazak ruske emigracije.

Napisana je povodom jednog veka ruske emigracije u Kraljevini Srba, Hrvata i Slovenaca, odnosno Srbiji. Značajni centri u kojima su živeli Rusi su bili: Beograd, Sremski Karlovci, Bela Crkva, Bečej, Pančevo, Kikinda, Trstenik, Vrnjačka Banja, itd. Ova knjiga je prijemčiva široj čitalačkoj publici i da predstavlja vodič kroz rusku emigraciju na ovim prostorima, te da je reč o svojevrsnoj enciklopediji Rusa i Ruskinja koji su ostavili neizbrisive i važne tragove u mnogim poljima svog rada.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS