Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: Projekcija nagrađenog dokumentarnog filma „Flašaroši“ i razgovor sa autorom u Kulturnom centru - | K-013 Portal

PANČEVO: Projekcija nagrađenog dokumentarnog filma „Flašaroši“ i razgovor sa autorom u Kulturnom centru

kulturni centar pancevo, film flasarosi

Nagrađivani dokumentarni film „Flašaroši“ reditelja Nemanje Vojinovića, nagrađen Srcem Sarajeva za najbolji dokumentarac 2023, biće prikazan u Dvorani Kulturnog centra Pančeva u sredu, 21. febrauara u 20.00. Nakon projekcije održaće se razgovor sa autorskom ekipom filma.

Ulaznica za ovaj program može se kupiti na biletaricni po ceni od 350 dinara.

Na periferiji srpske prestonice, Beograda, nalazi se jedna od najvećih deponija u Evropi – Vinča. Nekada arheološko nalazište neolitske kulture u Evropi, ovo toksično mesto, podložno požarima, predstavlja radno mesto zajednici sakupljača plastičnih flaša – Flašarošima. U ovom dokumentarnom vesternu pratimo poslednje dane te zajednice pre nego što će njihovi poslovi zastareti, dok fokus prebacujemo na borbu jednog boksera mekog srca, Janike, da postane vođa u tom haotičnom sistemu.

Nemanja Vojinović je studirao filmsku režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, gde je i diplomirao 2012. Za kratki dokumentarni film Realnosti, odjebi osvojio je brojne nagrade kako na regionalnim, tako i na međunarodnim festivalima. Godine 2013, režirao je svoj prvi dugometražni film Gde je Nađa? U svetu dugometražnog filma, kao režiser i producent debituje filmom Daljine koji prati emigrante sa Kube u Sjedinjenim Američkim Državama. Nemanja je član Udruženja dokumentarista Srbije, DOKSRBIJA.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS