Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: Privremeni boravak – prvi muzički album pesnikinje Jasmine Topić - | K-013 Portal

PANČEVO: Privremeni boravak – prvi muzički album pesnikinje Jasmine Topić

jasmina topic, privremeni boravak, album

Prvi muzički album pesnikinje Jasmine Topić finalizovan je u pančevačkom studiju 3X2 pod vođstvom Stefana Gaćeše krajem 2023. godine. Album je nastao na osnovu pesama štampanih u istoimenoj knjizi koju je 2020. objavio Arhipelag.

Ova zbirka pesama ovenčana je i nagradom „Milica Stojadinović Srpkinja“ 2021. godine. Ukomponovane pesme predstavljene su u prvobitnom aranžmanu na promociji knjige u Pančevu, u Dvorani Apolo juna 2021. godine, kao i na festivalu „Vila“ u Vrdniku 2022. godine, u sklopu programa Novi Sad – evropska prestonica Kulture i književnog festivala „Milici u pohode“.

Na albumu Privremeni boravak nalazi se 10 kompozicija autorske muzike u ukupnom trajanju od 43 minuta i devet sekundi sa naslovnim numerama: Jadran Intro (na moru si), To što ti se radujem, Jadransko plavo, Sumrak, Pišem ti pismo, Prijatelji, Letnje veče u Branzviku, Jadran 7 (u ponavljanjima), Kako izgleda odlazak, Šta je to noć donela. Sve pesme su preuzete iz knjige i prilagođene izvođenju, prvobitno na akustičnoj gitari. Autor muzike je takođe Jasmina Topić, a aranžmani i izvođenje numera urađeni su u saradnji sa: Miona Caran Markov (viola), Đurađ Šimić (bas gitara), Goran Zmejkovski (električna gitara), Stefan Gaćeša (bas i električna gitara, produkcija albuma). Posebni saradnici su bili na dve finalne kompozicije, Danijela Olači odsvirala je klavir za pesmu Kako izgleda odlazak, a Ivan Kačavenda, poznat pod muzičkim imenom Ivica, odsvirao je gitare u Šta je to noć donela, i doneo nešto od svog prepoznatljivog zvuka.

Muzički album Privremeni boravak podržan je od strane Grada Pančeva na konkursu za kulturu i zaveden je kao zvučni snimak u Narodnoj biblioteci Srbije, kao izdanje Udruženja književnika i književnih prevodilaca Pančeva. Štampan je u ograničenom tiražu na memorijskim vizit-karticama i dostupan je za preslušavanje i online kupovinu na sajtu Bendcampa: https://jasminatopic.bandcamp.com/album/privremeni-boravak a u planu je da bude postavljen i na Spotify. Takođe, muzika sa albuma može se koristiti na društvenim mrežama Facebook i Instagram za postove. Prvi singl sa ovog albuma objavljen je jula prošle godine i može se pogledati i poslušati na muzičkoj platformi You Tube:



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS