Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: Predstavljanje knjige „Neverbalno ponašanje“ 29. februara u Gradskoj biblioteci - | K-013 Portal

PANČEVO: Predstavljanje knjige „Neverbalno ponašanje“ 29. februara u Gradskoj biblioteci

neverbalno ponasanje, predstavljanje knjige, gradska biblioteka pancevo

Predstavljanje knjige „Neverbalno ponašanje“ održaće se u četvrtak, 29. februara, u 19.00 časova u čitaonici Gradske biblioteke Pančevo.

Gost: Drago Vulinović, autor

Čovek je savršenstvo stvorenog sveta, na žalost, nesavršeno živi. Svako odstupanje od duha je umanjenje ljudskog postojanja. Savršenstvo ljudskog ponašanja može da se izrazi samo pokretima koji imaju neograničenu kreativnu slobodu i osećaj duhovnosti. U suprotnom sve postaje cirkuska veština i pad na animalnu instinktivnost. Mada, koliko god se čovek trudio (kada je u pitanju ograničenost fizičkog tela), ne može da leti, kao ptica, da trči kao pas i da pliva kao riba.Godinama radim na lepoti pokreta, na oslobađanju od spazmatičnih pokreta i slobodi neverbalnog izraza.

Postoje određeni tonaliteti, note pokreta, koje čoveka uvode u lični ritam disanja i osećaj sadašnjeg trenutka. Svako od nas je rođenjem dobio životnu partituru spontanih kretnji i izraza i ako od toga ne odstupa previše, biće zdrav i prepoznat u sredini u kojoj živi. Ako neko hoće da bude kosmopolita, da bude „prvi među jednakima“, prisutan u javnom životu, treba da radi više na sebi i kulturi pokreta. Sasvim sigurno da će u ovoj knjizi pronaći putokaze. Na osnovu ovog širokog pristupa, nadam se da će ova knjiga biti koristan vodič mnogim istraživačima iz različitih disciplina.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS