Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: Predstava „Veliki inkvizitor” 27. novembra u Kulturnom centru - | K-013 Portal

PANČEVO: Predstava „Veliki inkvizitor” 27. novembra u Kulturnom centru

predstava, veliki inkvizitor, kulturni centar panceva

Na Maloj sceni Kulturnog centra Pančeva u ponedeljak, 27. novembra u 19.30. možete pogledati predstavu „Veliki inkvizitor” koju je režirala Borjanka Ljumović, a igraju Avram Cvetković i Luka Potparić.

Karte po ceni od 700 dinara prodaju se na blagajni Kulturnog centra Pančeva.

O predstavi:

„Veliki inkvizitor” je nastao kao završni rad na master studijama. Za dramski predložak uzeti su delovi romana „Braća Karamazovi“ F.M. Dostojevskog. Posle devet godina neviđanja i dva meseca zajedničkog života, dva rođena brata po prvi put zaista razgovaraju i upoznaju jedan drugog. Starijeg brata Ivana razdire pitanje između teodicije i teizma.

Ovde nije dilema da li je B/bog stvorio nas ili mi Nj/njega, samo postojanje Boga, već čovekova istrajnost u odbacivanju Njegovog prisustva i nezadovoljstvo ovakvim svetom kakvim Ga je stvorio. Ivan želi priklonjenje mlađeg brata, iskušenika Aljoše, jer ne može više da izdrži taj pritisak u srcu i umu. Aljoša ostaje pri čvrstoj veri i razdor se širi u Ivanu. Pratimo Ivanovu sudbinu i njegov put ka razrešenju svih pitanja koja ga muče i bolesti, koja je nastala usled tih pitanja.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS