Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: Predstava "Ćelava pevačica" 22. marta u Kulturnom centru - | K-013 Portal

PANČEVO: Predstava "Ćelava pevačica" 22. marta u Kulturnom centru

predsatva celava pevacica, kulturni centar panceva

U dvorani Kulturnog Centra Pančeva ovog marta biće izvedena pozorišta predstava "Ćelava pevačica" u režiji Jagoša Markovića. Predstava je zakazana za 22. mart sa početkom u 19:30 sati.

O predstavi:

Urnebesna „Ćelava pevačica” na bokeški način Jagoša Markovića poslednja je predstava kojom je slavni reditelj otišao u legendu. Novu verziju drame kojom je pedesetih godina prošlog veka ustanovljen novi žanr, teatar apsurda, Marković je režirao u produkciji Centra za kulturu Tivat, a za ovu predstavu je dobio i poslednju nagradu u karijeri, plaketu „Ivana Tomičić” za poseban doprinos teatru i festivalu Purgatorije.

Junake Joneskove drame apsurda, koji nam govore i o usamljenosti i beznačajnosti ljudskog postojanja, igraju Olga Odanović, Branko Vidaković, Dubravka Drakić, Momčilo Otašević, Sandra Bugarski i Branimir Popović. Jagoš Marković je uradio i adaptaciju Joneskovog teksta- mesto radnje „preselio“ je iz Londona u Boku Kotorsku, u stan gospodske kotorske familije, i ovu dramu pretvorio je u mediteransku lepršavost i fjaku.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS