Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: Pesnički duet u novom izdanju Književnog kafea u Kulturnom centru - | K-013 Portal

PANČEVO: Pesnički duet u novom izdanju Književnog kafea u Kulturnom centru

pesnicki duet, kulturni centar panceva

Novo izdanje Književnog kafea KC Pančeva - Pesnički duet Ane Ristović i Jasmine Topić, biće održan u petak, 23. februara od 19 časova. Zainteresovani će imati priliku da čuju čitanja iz nove pesničke zbirke Ane Ristović, „Tu”, kao i izbora iz poezije Jasmine Topić, „Sada smo na ostrvima”.

Knjiga pesama Ane Ristović, „Tu”, nastoji da osmisli, prepozna i izgovori to čudesno mesto za koje se, bez ostatka, može reći tu.

To mesto se u pesmama Ane Ristović traži i na moru i na kopnu, i u sebi i u svetu, i u daljini i u blizini, i u svakodnevici s kojom se mora i u snoviđenjima bez kojih se ne može ni u svakodnevici ni u poeziji, i u kineskim prizorima i u mediteranskim ili beogradskim vidicima. Ali se najpre i najjednostavnije nalazi u samoj poeziji, kao stajnoj tački iznijansiranog unutrašnjeg i uzburkanog i mnogostranog spoljnjeg sveta.

Uzbudljive i raznolike slike ove poezije produžavaju se u knjizi pesama i crtežima Ane Ristović koji stoje u najdubljoj vezi sa samim pesmama na koje se odnose.

Knjiga „Sada smo na ostrvima” predstavlja zbirku izabrane poezije Jasmine Topić, a objavljena je u ediciji „Dobitnica književne nagrade 'Milica Stojadinović Srpkinja’” 2022. godine. Poezija Jasmine Topić svojim semantičkim mnogoglasjem može sinhronizovati san i javu, telo i dušu, nepregledo plavetnilo Jadrana i skučenost vlastite sobe. Ova poezija se ne daje odjednom ni cela, a na nama je da u sobu stihova i melanholičnih znamenitosti uđemo oprezno, pojačane pažnje i podignute lestvice očekivanja.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS