Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: Pantransport ignoriše Zakon o prevozu u drumskom saobraćaju, zaprećena kazna od 300.000 do MILION dinara - | K-013 Portal

PANČEVO: Pantransport ignoriše Zakon o prevozu u drumskom saobraćaju, zaprećena kazna od 300.000 do MILION dinara

pantransport, prekomerni broj putnika u autobusu, pancevo

Pantransport doo se nalazi pod oštrim kritikama zbog očiglednog ignorisanja ključnih odredbi Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju. Član 21. zakona jasno propisuje obaveze prevoznika da prime svakog putnika u granicama raspoloživih mesta na vozilu, ali izgleda da Pantransport doo ne samo da ne poštuje ovo pravilo, već s neopisivom bezobzirnošću zanemaruje i prava putnika, koji su sada žrtve njihove bahatosti.

Očigledno je da ova firma stavlja svoj profit iznad zakonskih obaveza i bezbednosti svojih putnika. Pitanje koje se postavlja jeste: Kako je moguće da saobraćajna inspekcija i policija dozvoljavaju ovo nepoštovanje zakona da prođe nekažnjeno? Da li su privilegovani prevoznici iznad zakona, dok obični građani trpe posledice njihove neodgovornosti?

Građani su opravdano zabrinuti zbog "nemoći" nadležnih organa da reaguju, a Pantransport doo mora odgovarati za svoje postupke. Nedostatak oštrih sankcija i hitre reakcije postavlja ozbiljno pitanje efikasnosti sistema kontrole i primene zakona u našem društvu.

Ovaj skandal ne sme proći neprimećen. Neophodno je da saobraćajna inspekcija i drugi relevantni organi hitno deluju, primenjujući zakone jednako na sve. Vreme je da se postavi pitanje odgovornosti i zaštite interesa građana, umesto da se toleriše bahato ponašanje prevoznika koji se igraju s bezbednošću putnika zarad vlastitog interesa.

Zakon o prevozu u drumskom saobraćaju ovakve pojave sankcioniše novčano od 300.000 do 1.000.000 dinara.

Putnici s pravom zahtevaju od nadležnih organa da ozbiljno shvate svoju ulogu u sprovođenju zakona.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS