Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: Otvaranje izložbe slika „U prolazu“ mr Milice Grbić 25. januara u Gradskoj biblioteci - | K-013 Portal

PANČEVO: Otvaranje izložbe slika „U prolazu“ mr Milice Grbić 25. januara u Gradskoj biblioteci

K-013

Otvaranje izložbe slika „U prolazu“ mr Milice Grbić održaće se u četvrtak, 25. januara, u 19.00 časova u galeriji Gradske biblioteke Pančevo.

Milica Grbić, magistar i profesor književnosti, višedecenijski je član Udruženja likovnih umetnika Vojvodine, đak čuvenog pančevačkog slikara Stojana Trumića. Član je Udruženja likovnih umetnika Pančeva, i počasni član književnog kluba Prota Vasa Živković iz Pančeva.

Izuzetne rezultate i priznanja je imala kao prosvetni radnik, a još značajnije kao likovni stvaralac. Čuvena po izradi portreta, imala je i tu čast da uradi portret unuka slavnog ruskog pisca Lava Nikolajeviča Tolstoja, koga je srela u Zagrebu na Kongresu Slavista. Ovaj portret je bio prikazan na izložbi u Gradskoj biblioteci u Beogradu, a potom je ista izložba gostovala i u Petrogradu. Učestvovala je na mnogim likovnim kolonijama, od kojih joj je jedno od najznačajnijih stvaralačkih iskustava donela ona koja se dešavala ispred Luvra i u Luksemburškom parku u Parizu.

Milica je poznata i po slikanju pejzaža, a oduvek su je posebno motivisali pejzaži Deliblatske peščare, koju je često posećivala kao učesnik likovnih kolonija. Kao slikar, tematski je veoma raznovrsna, pa su tako posebno zapažene i njene slike maski, inspirisane kolektivno-podsvesnim nasleđem, kao i bogatim ličnim, životnim i profesionalnim iskustvom. Prepoznatljivo je njeno stameno, ličko, gorštačko nasleđe, kao i izuzetan karakter, koga krase plemenite ljudske osobine. Učesnik je mnogobrojnih samostalnih i zajedničkih izložbi, na kojima su njene slike uvek među najzapaženijima. Redovan je učesnik Oktobarskog likovnog salona u Pančevu.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS