Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: Omladinska akcija dobrovoljnog davanja krvi - | K-013 Portal

PANČEVO: Omladinska akcija dobrovoljnog davanja krvi

crveni krst pancevo, dobrovoljno davanje krvi

Crveni krst Pančevo, zbog izuzetno malih zaliha krvi, nastavlja sa organizovanjem zajedničkih vanrednih akcija prikupljanja krvi.

– Pančevački srednjoškolci i srednjoškolke se priključuju ovoj inicijativi na čemu se ovim putem zahvaljujemo učenicima i učenicama Gimnazije Uroš Predić, kao i profesorima koji su ih podržali, te je na njihovoj jučerašnjoj akciji, koja je organizovana u Crvenom krstu Pančevo, prikupljeno 27 dragocenih jedinica krvi. Na redovnoj popodnevnoj Gradskoj akciji prikupljena je još 41 jedinica krvi, saopšteno je iz Crvenog krsta.

I Mašinska škola se priključila priključila organizivanju omladinske akcije, koja će se održati u petak 1. marta, u terminu od 10,00 do 13,00 časova.

– Molimo naše sugrađanke i sugrađane da nastave da dolaze i na redovne Gradske akcije i na taj način sačuvamo kontinuitet široke zajedničke akcije prikupljanja krvi u Pančevu, kako bi pomogli onima koji čekaju našu pruženu ruku, navode iz Crvenog krsta.

Redovne gradske akcije prikupljanja krvi organizuju se svake srede u popodnevnim satima od 13.00 do 17.00 časova, kao i svake poslednje srede u mesecu, u prostorijama Crvenog krsta Pančevo, Žarka Zrenjanina broj 15.

Podršku akciji dobrovoljnog davanja krvi mogu da daju sve zdrave osobe, starosti od 18 do 65 godina. U našoj zemlji muškarci mogu dati krvi svakih 12, a žene svakih 16 nedelja.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS