Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: Održano predavanje za srednjoškolce o prevenciji karcinoma grlića materice - | K-013 Portal

PANČEVO: Održano predavanje za srednjoškolce o prevenciji karcinoma grlića materice

predavanje, karcinom grlica materice, dom zdravlja pancevo, srednjoskolci

Specijalisti iz Doma zdravlja Pančevo nedavno su održali informativno predavanje za učenike Medicinske škole u Pančevu, fokusirajući se na ključne aspekte prevencije karcinoma grlića materice i važnost HPV vakcinacije.

Doktorka Tea Cvijanović, kao deo obeležavanja Nedelje borbe protiv karcinoma grlića materice, predstavila je svoje predavanje učenicima druge godine Medicinske škole "Stevica Jovanović". Tokom predavanja, naglasak je bio na prevenciji ove ozbiljne bolesti i važnosti vakcinacije protiv HPV virusa.

Interesovanje učenika za ovu temu bilo je izuzetno visoko, svi su želeli da saznaju više o načinima prevencije i zaštite.

Srbija se, nažalost, nalazi na drugom mestu u Evropi po broju obolelih i umrlih od karcinoma grlića materice. U zemljama Evropske unije i u drugim razvijenim zemljama, ova bolest je gotovo iskorenjena, što ukazuje na to da je karcinom grlića materice izlečiv ukoliko se otkrije u ranoj fazi.

Nedavno je u našoj zemlji uvedena vakcinacija protiv HPV virusa o trošku države, što predstavlja korak napred u borbi protiv ove opasne bolesti.

 



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS