Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: Održana prva bijenalna izložba medalja i plaketa - | K-013 Portal

PANČEVO: Održana prva bijenalna izložba medalja i plaketa

pancevo, gradska biblioteka, izlozba

Prva bijenalna izložba medalja i plaketa održana je 15. decembra u Gradskoj biblioteci Pančevo. Izložba će biti otvorena do 10. januara.

Na izložbi su učestvovali učesnici različitih generacija, umetnici izgrađene karijere, studenti umetničkih fakulteta, kao i njihovi profesori.

Svetlana Karović Deranić, članica organizacionog odbora kaže da su na ovoj prvoj bijenalnoj izložbi medalja i plaketa u Gradskoj biblioteci Pančeva predstavljeni radovi različitih poetika, tema i materijala.

„Ideja bijenala jeste da se sagleda i promoviše trenutna likovna scena. Učestvovalo je 48 umetnika, a pojavila su se odlična rešenja i sam kvalitet izložbe pokazao je da ovo bijenale ima potencijal za naredni period. Izložba je uspela da okupi umetnike različitih profila kao što su vajari, slikari, grafičari. Cilj izložbe je da bude prepoznata kao manifestacija značajna za domaći umetnički prostor,“ rekla je Svetlana Karović Deranić.

Izložba je podržana sredstvima Pokrajinskog sekretarijata za kulturu. Gradska biblioteka je nosilac projekta, a Škola crtanja Doma omladine je pružila tehničku pomoć oko organizacije postavke izložbe.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS