Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: Obeležen Dan 72. brigade za specijalne operacije Vojske Srbije - | K-013 Portal

PANČEVO: Obeležen Dan 72. brigade za specijalne operacije Vojske Srbije

72. specijalna brigada, pancevo

U kasarni "Rastko Nemanjić u Pančevu danas je održana vojna svečanost povodom Dana 72. brigade za specijalne operacije, koji se obeležava 27. januara u spomen na prvi uspešno izvršen borbeni zadatak.

Pred svečanim strojem pripadnika jedinice, pročitane su čestitke povodom praznika, sumirani su rezultati rada u prethodnom periodu i uručena priznanja najboljim pojedincima, nakon čega su položeni venci u spomen-sobi brigade, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

U osvrtu na postignute rezultate u protekloj godini - koju je obeležilo dalje jačanje sposobnosti jedinice, pre svega kroz realizaciju Projekta 5000 i nastavak opremanja savremenim naoružanjem i vojnom opremom - istaknuto je da su pripadnici 72. brigade uspešno realizovali sve dodeljene zadatke, pokazavši pritom vrhunsku obučenost, visok moral i profesionalizam.

Svečanosti su prisustvovali načelnici uprava Generalštaba Vojske Srbije, raniji komandanti brigade, predstavnici jedinica Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, Srpske pravoslavne crkve, organa lokalne samouprave, Ministarstva unutrašnjih poslova, te udruženja veterana i institucija sa kojima jedinica sarađuje.

U 72. brigadi za specijalne operacije danas je obeležena i krsna slava jedinice, Sveti Sava, prvi arhiepiskop srpski - Savindan.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS