Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: Nagrada za "Eko rep azbuku Vasinih učenika" - | K-013 Portal

PANČEVO: Nagrada za "Eko rep azbuku Vasinih učenika"

vasa živković, ekologija

U okviru konkursa „Ekoopština“ Ambasada Francuske u Srbiji i Francuski institut organizuju takmičenje u kategoriji „Zelene škole“ koji ima za cilj podizanje ekološke svesti. Ove godine pobednik je OŠ "Vasa Živković" iz Pančeva koja je konkurisala sa projektom "Eko rep azbuka Vasinih učenika".

"Čuvajmo naš grad, moraš to da shvatiš, Pančevo to je ono kada se vratiš, dom je kad ga čuvaš, dom je kad ga paziš..." - ovo je deo „ Eko rep azbuke“ nagrađene pesme učenika pančevačke Osnovne škole "Vasa Živković" u okviru konkursa „Ekoopština“ koji za cilj ima podizanje ekološke svesti kod mladih i podsticanje dobrih praksi u zaštiti životne sredine.

"Rad koji smo svi kao odeljenje napravili zajedno je pesma koju smo nazvali „Eko rep“. Do ideje smo došli na času srpskog kada smo razmišljali šta možemo da uradimo u pogledu ekologije, kako da dopremo do ljudi i napravili smo pesmu. Svaki stih se sastoji od jednog slova azbuke, a završavamo legendarnim stihovima Mike Antića“, rekao je učenik Adrijan Rivera Legat.

Ambasador Francuske u Srbiji Pjer Košar posetio je školu "Vasa Živković" kojoj je uručena nagrada od 300 hiljada dinara za opremanje fiskulturne sale. Nabavljene su lopte, obruči za košarku, čunjevi za fudbal, sto za stoni tenis.

Ovo takmičenje bilo je namenjeno mladima u Srbiji jer je potrebno podstaći njihovu svest o važnosti očuvanja životne sredine. Đaci iz ove škole pokazali su najviše kreativnosti u tome o čemu govori njihova pesma Eko rep azbuka“, izjavio je ambasador Pjer Košar.

"Nastavnica Bosiljka Đorđević i učenici osmog razreda napravili su "Eko rep azbuku" i na zanimljiv način spojili ono što je za mlade primamljivo i ono što je stvarno ekološka svest, buđenje ekološke svesti dece, omladine. Naša škola je poznata po učešću u programima koji se bave ekologijom i ovo je samo kruna onoga što smo mi godinama radili", tvrdi direktorka OŠ "Vasa Živković" Danijela Ivanovski.

Ovo je treće priznanje koje Vasina škola dobija u oblasti ekologije. Pre toga osvojili su dve nagrade na konkursu „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“.

 



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS