Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: Na području grada spremni za zimsko održavanje puteva - | K-013 Portal

PANČEVO: Na području grada spremni za zimsko održavanje puteva

pancevo, zimska sluzba, odrzavanje puteva

Za održavanje 320 kilometara puteva na području Pančeva zaduženo je Javno preduzeće Urbanizam i firma „Sremput“ koja je i ove godine na tenderu dobila posao održavanja puteva u zimskom periodu.

Oni kažu da je sve spremno za snežne padavine a tim povodom organizovali su i smotru zimske opreme i mehanizacije.

Prvi sneg koji je pao u Pančevu ovog vikenda nije se zadržavao na kolovozu pa nije bilo potrebe da zimska služba interveniše ali je sve spremno za obilnije padavine, kažu nadležni.

Na smotri zimske opreme i mehanizacije prikazano je 11 kamiona grtalica koji će čistiti 320 kilometara puteva na području grada.

Trenutno na snazi je prvi stepen pripravnosti.

„U prvom stepenu pripravnosti imamo dežurna 4 kamiona koja su spremna u svakom trenutku da izađu na teren i izvrše intervenciju dok u četvrtom stepenu imamo čak 11 kamiona. Iako se mi trudimo da putevi u trenucima padavina budu što čistiji to je ponekad nemoguće kada je vejavica te stoga podsećamo vozače da je jako bitno da u tim situacijama prilagode brzinu usled klizavog kolovaza ili manjih nanosa“, rekao je Slave Bojadžijevski, direktor JP Urbanizam Pančevo.

U nadležnosti grada je čišćenje puteva ka selima izuzev državnih saobraćajnica prvog i drugog reda ka Banatskom Novom Selu, Jabuci i Banatskom Brestovcu za koje je zaduženo preduzeće Putevi Srbije.

U Javnom preduzeću Urbanizam i firmi Sremput kažu da osim dovoljno mehanizacije, soli i rizle za ovaj posao ima i dovoljno ljudstva .Ekipa koja radi na zimskom održavanju puteva već je uigrana i zna gde su u toku zime najkritičnije tačke pa ne bi trebalo očekivati veće probleme.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS