Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: Miks "SD Pančevo 1813" ubedljivo do zlata na „Valter kupu“ - | K-013 Portal

PANČEVO: Miks "SD Pančevo 1813" ubedljivo do zlata na „Valter kupu“

sd pancevo 1813, pancevo, streljastvo

Deveti međunarodni turnir za mlađe kategorije u Smederevu, u kome su dva takmičenja spojena u jedno – „Valter omladinski kup“ i Velika nagrada Smedereva, ove godine okupio je 295 strelaca iz 12 zemalja.

Turnir je počeo nadmetanjima mešovitih parova u okviru „Valter omladinskog kupa“, a srpski miksevi su osvojili dve medalje.

Ekipa Pančeva 1813, u kojoj su gađali sestra i brat, Iva i Aleksa Rakonjac, je osvojio zlato u takmičenju miks parova vazdušnom puškom. Pančevci su bili daleko najprecizniji u kvalifikacijama, a u finalu su sa 17:7 u poenima savladali tandem u kome su gađali Elif Berin (Turska) i Bekir Ćato (BiH). Iva i Aleksa su odbranili zlato osvojeno prošle godine. Treće mesto pripalo je sastavu gornjomilanovačke streljačke družine „Dragan Jevtić Škepo“ (Anđelija Stevanović/Stefan Agović) koji su uspešniji bili od Smederav sa 16:10. Ovaj par, koji je bio bronzani i 2022. godine, je u duelu za treće mesto nadmašio Smederevo (Natalija Jovanović/Andrija Živković).

U takmičenju miks parova pištoljem zlato je otišlo u ruke mađarskih strelaca Sare Fabijan i Matea Redečija. Od srpskih predstavnika najbliži odličju bili su Nađa Martinović (Partizan) i Marko Ninković (Pančevo), koji su zauzeli četvrto mesto pošto su izgubili u meču za bronzu od Bugarske 1 sa 17:9.

Drugog dana turnira na programu je „Velika nagrada Smedereva“ u pojedinačnim disciplinama. Turnir se završava „Valter kupom“ u pojedinačnoj konkurenciji, u kojoj svi strelci nastupaju u jedinstvenoj, apsolutnoj kategoriji.

Strelci sa najboljim kvalifikacionim rezultatom poslednjeg dana dobijaju nagrade sponzora turnira – pušku i pištolj fabrike „Valter“.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS