Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: Medalje za takmičare SD "Pančevo 1813" na takmičenju u Novom Sadu - | K-013 Portal

PANČEVO: Medalje za takmičare SD "Pančevo 1813" na takmičenju u Novom Sadu

pancevo, sd pancevo 1813, streljastvo

Proteklog vikenda je u Novom Sadu , održano Finale Kupa SS Srbije za juniorske i seniorske kategorije vazdušnom puškom i pištoljem , na kojem je nastupilo jedanaest takmičara Streljačke družine “Pančevo 1813“, koji su se plasirali nakon tri kvalifikaciona kola tokom jeseni.

Aleksa Rakonjac je osvojio zlatnu medalju u kategoriji juniora vazdušnom puškom sa rezultatom od 632,4 kruga, sa kojim je ostvario novi državni rekord, koji je i do sada držao on. Taj rezultat je konkuretan za osvajanje medalje na međunarodnim takmičenjima, na kojima će Aleksa nastupati tokom cele ove godine.

U seniorskoj konkurenciji, Aleksa je osvojio četvrto mesto sa rezultatom od 628,6 krugova i nakon uzbudljivog finalnig meča od osam najboljih seniora, a sa ekipom seniora SD“Pančevo 1813“treće mesto, za koju su nastupili junior Nemanja Đerđević sa ličnim rekordom od 615,8 i pionir-kadet Ognjen Bunčić sa 588,2 kruga.

Iva Rakonjac je osvojila šesto mesto sa rezultatom od 626,0 krugova i nakon finalnog meča u konkurenciji od osam najboljih juniorki vazdušnom puškom.

Marko Ninković je osvojio bronzanu medalju sa rezultatom od 555 krugova i nakon finala od osam najboljih juniora vazdušim pištoljem, a u finalnom meču od osam najbojih seniora je osvojio šesto mesto za koje se kvalifikovao sa rezultatm od 564 kruga . Marko je znatno doprineo osvajanju trećeg mesta za ekipu seniora SD“Pančevo 1813“ za koju su nastupili Gabriel Dautović sa visokim rezutatom od 560 krugova, iako je on do sada uspešno nastupao samo sa puškom i

Velimir Ninković sa rezultatom od 552 kruga, koji je u juniorskoj kategoriji osvojio osmo mesto sa rezultatom od 555 krugova.

Juniorski reprezentativci Aleksa i Iva Rakonjac puškom i Marko Ninković pištoljem, su ostali u Novom Sadu na pripremama reprezentacije Srbije za predstojeća međunarodna takmičenja, a narednog vikenda nastupaju na MT Vojvodinakup u Novom Sadu. Nakon toga putuju u Đer na Prvenstvo Evrope u kategoriji juniora.

Najmlađi takmičari družine će nastupati narednog vikenda u Somboru na sedmom kolu Lige pionira Vojvodine.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS