Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: Medalje za SD "Pančevo 1813" na Internacionalnom prvenstvu Beograda - | K-013 Portal

PANČEVO: Medalje za SD "Pančevo 1813" na Internacionalnom prvenstvu Beograda

streljastvo, sd pancevo 1813

Takmičari SD „Pančevo 1813“ Iva Rakonjac i Aleksa Rakonjac osvojili su zlato u miksu puškom, a Aleksa Rakonjac i juniorsku srebrnu medalju puškom na tradicionalnom 48. Internacionalnom prvenstvu Beograda održanom minulog vikenda u Beogradu u Hali 5 na Sajmu.

Nastupilo je više od 300 takmičara iz šest zemalja. Iz Streljačke družine „Pančevo 1813” je učestvovalo devet takmičara sa 19 nastupa standardnom vazdušnom puškom i pištoljem.

Prvog dana su nastupili mešoviti parovi, a pančevački miks tim puškom, sestra i brat Iva i Aleksa Rakonjac je ponovo briljirao te je nakon finalnog meča sa miks timom Ponjavić – Sebić ubedljivo pobedio sa rezultatom od 17:11 bodova, i osvojio prve zlatne medalje za Srbiju.

Pištoljem su nastupila dva miks tima iz pančevačke družine Teodora Kljajić-Velimir Ninković i Nađa Martinović (Partizan) – Marko Ninković ali nisu uspeli da se plasiraju u finani meč od četiri najbolja seniorska para.

Drugog dana su se takmičili u juniorskoj i seniorskoj kategoriji u pojedinačoj konkurenciji.

„Aleksa Rakonjac je osvojio srebrnu medalju sa rezultatom od 626,2 kruga u kategoriji juniora puškom i deseto u konkurenciji seniora, a do finala seniora mu je nedostajalo samo 0,8 kruga. Slično se deogodilo i sutradan kada je Aleksa Rakonjac otpucao još viši rezultat od 627,8 krugova u borbi sa veoma jakom konkurencijom i zauzeo deveto mesto. Za učešće u finalu osam najboljih seniora mu je ovoga puta nedostajao samo 0,1 krug, mada je i to veliki uspeh, jer je imao najbolji plasman juniora iz Srbije a i treći rezultat i plasman od seniora iz Srbije“, kaže Siniša Veljković, sportski direktor SD „Pančevo 1813“.

Iva Rakonjac je osvojila osmo mesto u kategoriji juniorki puškom sa rezultatom od 624,2 kruga i 623,o drugog dana.

Puškom su nastupili i mladi juniori Nemanja Đorđević sa 584,8 i Ognjen Bunčić sa 587,8 krugova.

Pištoljem je bio najuspešniji Marko Ninković koji je osvojio četvrto mesto u kategoriji juniora sa 562 kruga, a treće od juniora iz Srbije, dok je drugog dana sa rezultatom od 557 krugova bio slabiji u jakoj konkurenciji seniora, ali je bio četvrti po rezultatu seniora iz Srbije a najbolji od juniora iz Srbije.

Nastupili su i seniorka Teodora Kljajić sa 531 i 527 krugova, juniori Velimir Ninković sa rezultatima 540 i 530, Jovan Kondić sa 524 i Andrej Jeftenić sa 522 kruga.

Narednog vikenda će najbolji pančevački takmičari nastupiti na Božićnom turniru u Osijeku, a zatim i na trećem kolu Kupa SS Srbije u Beogradu.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS