Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: Manifestacija „Maslenica“ 17. marta u Dvorani Apolo - | K-013 Portal

PANČEVO: Manifestacija „Maslenica“ 17. marta u Dvorani Apolo

maslenica, pancevo, dvorana apolo

Tradicionalna manifestacija „Maslenica – bele poklade“ u organizaciji Udruženja Rusa i njihovih potomaka „Romaška“ biće održana u nedelju, 17. marta u 17 časova u Dvorani Apolo u Pančevu.

Manifestacija se organizuje uz podršku Doma omladine, KUD “Stanko Paunović” NIS RNP i Kordinacionog saveta ruskih sunarodnika u Srbiji.

„Već deset godina obeležavamo ovaj praznik u našem gradu. Događaj je interaktivnog karaktera, narodno veselje uz kulturno-umetnički program na kome se predstavljaju tradicije vezane za ovaj praznik kako u Srbiji tako i u Rusiji. Zbog posta pred Uskrs održavaju se i razne igre i veselje kako bi mirni ušli u post. Takođe se svima oprašta i traži se oproštaj kako bismo čisti ušli u post. Zbog velikog broja kako učesnika tako i posetilaca odlučili smo još davno da ulaznica na manifestaciju bude donošenje palačinki, krofni, namaza, kako bi po završetku programa svi mogli da se posluže i druže“, navodi se u saopštenju Udruženja „Romaška“ Pančevo.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS